Τις εγκαταστάσεις της Gizelis Robotics επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας

Τις εγκαταστάσεις της Gizelis Robotics επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας

Τις εγκαταστάσεις της Gizelis Robotics στο Σχηματάρι επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, τη Μεγάλη Δευτέρα (26/04/2021). Τον κ. Δήμα υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στις παραγωγικές γραμμές και στους χώρους Έρευνας και Ανάπτυξης τους εργοστασίου, οι κκ. Ευάγγελος Γκιζελής, Ιδρυτής και Πρόεδρος, Παναγιώτης Λάγιος, CTO και Γεράσιμος Γερολυμάτος, Γενικός Διευθυντής της Gizelis Robotics. Η σημερινή επίσκεψη του κ. Δήμα πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής του μαζί με τον Πρωθυπουργό, στο σύγχρονο «smart Factory» της Calpak, το οποίο φέρει την μοναδική τεχνολογική υπογραφή της Gizelis Robotics. Το εργοστάσιο της Calpak, με τα ολοκληρωμένα συστήματα robots και cobots που έχουν κυριολεκτικά μεταμορφώσει την παραγωγική διαδικασία, είναι ένα από τα έργα Industry 4.0 που η Gizelis Robotics τρέχει στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Οι εκπρόσωποι της Gizelis Robotics είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όλα τα εξελιγμένα τεχνολογικά επιτεύγματα της εταιρίας, στους τομείς του σύγχρονου βιομηχανικού αυτοματισμού, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης. Τα προϊόντα αιχμής και οι έξυπνες τεχνολογίες «Made in Greece» που έχει αναπτύξει η εταιρία -όπως τονίστηκε- την τοποθετούν σήμερα στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων του Smart Manufacturing διεθνώς. Απόδειξη της υπεροχής της εταιρίας, είναι οι διαρκείς επενδύσεις σε ανθρώπινο κεφάλαιο και νέες τεχνολογίες που την έχουν αναδείξει, μεταξύ των άλλων στην 5η ταχύτατα αναπτυσσόμενη start up της ρομποτικής σε παγκόσμια κλίμακα. H Gizelis Robotics αναπτύσσει, επίσης, στη ελληνική διεθνή αγορά μια υπερσύγχρονη γκάμα συνεργατικών, αυτόνομων ρομπότ που αναβαθμίζουν την παραγωγική ικανότητα και την ικανότητα διαχείρισης υλικών των επιχειρήσεων σε τομείς, όπως είναι η βιομηχανία, το λιανεμπόριο, τα logistics, κα. γενικά.

Η Gizelis Robotics έχει ακόμη αξιοποιήσει την πολύτιμη τεχνογνωσία της και έχει λανσάρει στην ελληνική και διεθνή αγορά τα νέα καινοτόμα (brand new) και πιστοποιημένα μικροβιοκτόνα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης ROBOTSAFE, με τις τεχνολογίες εκνέφωσης (dry fog) και υπεριώδους ακτινοβολίας UV-C, με στόχο την αντιμετώπιση των επειγουσών υγειονομικών συνθηκών που γέννησε η πανδημία.

Ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε δηλώσεις του επισήμανε: «Επισκέφτηκα σήμερα τις εγκαταστάσεις της Gizelis Robotics που εξειδικεύεται στην ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη. Εφαρμόζοντας την τελευταία τεχνολογία αυτοματισμού δημιουργεί, μεταξύ άλλων, αυτόνομα συνεργατικά ρομπότ με έναν καινοτόμο συνδυασμό από αισθητήρες, κάμερες και δεδομένα που αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Η εταιρεία έχει αποκτήσει πολύ σημαντική εξαγωγική δυναμική, αναπτύσσοντας τεχνολογίες αιχμής».

Ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Gizelis Robotics σημειώνει: «Με ιδιαίτερη χαρά είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε σήμερα τον κ. Υφυπουργό στο σπίτι της ελληνικής ρομποτικής, στο Σχηματάρι. Τονίσαμε ότι η διοίκηση και οι εργαζόμενοί μας με ακλόνητη πίστη στην ανατρεπτική δύναμη της ρομποτικής και των εφαρμογών της, και με βαθύ σεβασμό στους πελάτες μας, έχουμε καταστήσει την Gizelis Robotics κορυφαίο integrator συστημάτων ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας που με βάση τη χώρα μας απευθύνεται πλέον στη παγκόσμια βιομηχανία. Με αφορμή και τη σημερινή επίσκεψη απευθύνουμε πρόσκληση προς τις ελληνικές και όχι μόνο βιομηχανίες και παραγωγικές δυνάμεις να κάνουμε πράξη τον παραγωγικό μετασχηματισμό με όρους smart factory Industry 4.0.»

GIZELIS ROBOTICS

Βιομηχανική & επιχειρηματική αριστεία ρομποτικής

Η Gizelis Robotics είναι η πιο σύγχρονη εταιρία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα. Παρέχει τόσο μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και αγορές του εξωτερικού.

BROOKSTREET EQUITY PARTNERS LLP

Η Brookstreet Equity Partners ("Brookstreet") είναι στρατηγικός εταίρος της Gizelis Robotics. Υποστηρίζει τον τομέα ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης της Gizelis Robotics. Η συνεργασία συνδυάζει την οικονομική εμπειρογνωμοσύνη και εμπορική υποστήριξη της Brookstreet στην Gizelis Robotics στο πλαίσιο της ανάπτυξης της αγοράς αυτοματισμών Industry 4.0.

Website links – www.grobotics.eu, https://brookstreetequity.com/