Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, 17:12

-A +A

Τα υπερβολικά πλεονάσματα της Γερμανίας υποστηρίζει ο J. Weidmann

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, 17:12
Τα υπερβολικά πλεονάσματα της Γερμανίας υποστηρίζει ο J. Weidmann
-A +A

Τον προϋπολογισμό και το υπέρογκο πλεόνασμα της Γερμανίας υπερασπίστηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, Jens Weidmann με αφορμή την πρόσφατη κριτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι επιβραδύνει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης και διευρύνει την παγκόσμια οικονομική ανισορροπία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Jens Weidman δήλωσε ότι η Γερμανία είναι απαραίτητο να δημιουργήσει ένα δημοσιονομικό «μαξιλάρι» προκειμένου να αντιμετωπίσει τον υπερήλικο πληθυσμό της και πως είναι μάταιο για το Βερολίνο να δαπανήσει περισσότερα σε βοήθεια των γειτόνων της. 

«Η αύξηση των δημόσιων δαπανών με στόχο τη μείωση του γερμανικού πλεονάσματος θα ήταν μια μάταιη προσπάθεια», τόνισε, μιλώντας δίπλα στη Christine Lagarde, τη διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενθαρρύνει εδώ και χρόνια τη Γερμανία να αυξήσει την εγχώρια ζήτηση και τις εισαγωγές.

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας ήταν το μεγαλύτερο το 2017 παγκοσμίως, σύμφωνα με το οικονομικό Ινστιτούτο Ifo, ενώ η Γερμανία αναμένει να εμφανίσει πλεονάσματα-ρεκόρ και φέτος και του χρόνου.

Φωτογραφία AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα