Συντήρηση με μεικτά πρόσημα στις 645 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Συντήρηση με μεικτά πρόσημα στις 645 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Συνεδρίαση συντηρητικών κινήσεων και μεικτών προσήμων είναι η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ακολουθώντας τις ήπιες διακυμάνσεις των διεθνών αγορών προσπαθεί να βγάλει άμυνες και αναχώματα στην περιοχή των 640 – 645 μονάδες, με στόχο να αποτραπεί η περαιτέρω πτώση προς τη ζώνη των 630 μονάδων,

Θυμίζουμε πως η αγορά προέρχεται από το χθεσινό άδειασμα σε ποσοστό 1,78%, ενώ έχει συμπληρώσει 3ήμερο σερί πτώσης, με το Γενικό Δείκτη να χάνει 2,70%, τον FTSE 25 να υποχωρεί κατά 2,75%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχει πτώση 4,25%.

Σήμερα ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 645 μονάδες με άνοδο 0,19% έχοντας υψηλό ημέρας στις 648,59 μονάδες (+0,69%) και χαμηλό στις 641,28 μονάδες (-0,44%). Όπως φαίνεται, δυνάμεις για μια πειστική υπέρβαση των 650 μονάδων προς το παρόν δεν υπάρχουν, ενώ από την άλλη πλευρά είναι κρίσιμο να μην υπάρχει διολίσθηση προς τις 630 μονάδες.

O FTSE 25 διαπραγματεύεται στις 1.561 μονάδες με οριακή άνοδο 0,13%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 362 μονάδες με πτώση 0,77%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 30 εκατ. ευρώ, με τις τράπεζες σε εντελώς υποτονική ημέρα, έχοντας διακινήσει λίγο πάνω από 5 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα της αγοράς δεν είναι καλή τις τελευταίες ημέρες, κάτι που αποδίδεται τόσο στην έξαρση του κορονοϊού διεθνώς, όσο κυρίως στο γεγονός ότι οι τελευταίες εξελίξεις με τα νέα κρούσματα από Σερβία στη χώρα μας αλλά και όλα τα υπόλοιπα, περιορίζουν τις όποιες ελπίδες για τη διάσωση ορισμένων εσόδων φέτος από τον τουρισμό.

Παγκοσμίως πλήττεται η μεγάλη βιομηχανία του τουρισμού, όμως για την Ελλάδα το πλήγμα ασφαλώς είναι μεγαλύτερο, καθώς έχει τεράστια εξάρτηση από αυτή τη δραστηριότητα και όλες τις πέριξ «αγορές» που λειτουργούν επικουρικά στο τουριστικό προϊόν.

Κατά τα λοιπά, σήμερα στο ταμπλό ξεχωρίζει ο τίτλος Coca Cola HBC με άνοδο άνω του 3%, ενώ κέρδη πλέον του 2,5% καταγράφουν οι Ελλάκτωρ και Lamda Development. H τελευταία παίρνει ώθηση από όλες τις τελευταίες εξελίξεις, όπως την έγκριση της έκδοσης του ομολόγου των 320 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ξεκίνημα των προπαρασκευαστικών έργων στο Ελληνικό.

Παράλληλα, χθες η Euroxx προχώρησε σε θετική έκθεση για τον όμιλο σημειώνοντας ότι η μετοχή δεν έχει συμπεριλάβει πλήρως το project του Ελληνικού, οριοθετώντας την τιμή στόχο στα 11 ευρώ, ήτοι περίπου 80% υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

Ανοδικά κινούνται στον Large Cap και οι ΟΛΠ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, ενώ πιέσεις δέχονται οι Fourlis, Aegean Airlines, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Jumbo και Motor Oil.

Στον Mid Cap κέρδη άνω του 4% καταγράφει η Intrakat και άνω του 3% η Intracom Holdings, η Ικτίνος στο +3,96%, Profile +1,07% και Κρι Κρι +1,04%. Στο σύνολο της αγοράς υπάρχει εικόνα ισορροπίας με 43 μετοχές σε άνοδο και 47 σε πτώση.