Στο 43,3% η συμμετοχή της Sazka Group στον ΟΠΑΠ

Στο 43,3% η συμμετοχή της Sazka Group στον ΟΠΑΠ

Συνεχίζει το χτίσιμο της θέσης της στον ΟΠΑΠ η τσεχική Sazka Group. Η τελευταία αύξησε εκ νέου τη συμμετοχή της στην ελληνική εταιρεία τυχερών παιγνίων, αφού για άλλη μια φορά προτίμησε να μην εισπράξει μέρισμα σε μετρητά, αλλά σε είδος (νέες μετοχές).

Συγκεκριμένα η τσεχική εταιρεία που ελέγχεται από τον Κάρελ Κόματσεκ επέλεξε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επανεπένδυσης του μερίσματος σε μετοχές ΟΠΑΠ. Ετσι το σύνολο του μερίσματος που δικαιούνταν ο βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ, διατέθηκε προκειμένου να αποκτήσει νέες μετοχές. Έτσι η συμμετοχή ανέρχεται από 41,97% σε 43,33%.

O ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι συνολικά 1.455 μέτοχοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος (scrip dividend). Οι μέτοχοι αυτοί ελέγχουν το 56,02% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης. Επίσης όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, αύριο Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του μερίσματος και ταυτόχρονα 6.718.571 νέες μετοχές θα τεθούν σε διαπραγμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ πρότεινε τη διανομή 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Συνολικά διένειμε περίπου 44,2 εκατ. ευρώ με μετρητά ενώ τα υπόλοιπα 53,1 εκατ. ευρώ αντιστοιχήθηκαν σε περίπου 6,72 εκατ. νέες μετοχές που θα διανεμηθούν στους 1.455 μετόχους που επέλεξαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα scrip dividend.