7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Στην ΤΕΡΝΑ η ανάθεση του mega φωτοβολταϊκού της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Στην ΤΕΡΝΑ η ανάθεση του mega φωτοβολταϊκού της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ ανατέθηκε το έργο των 50MW στη Μεγαλόπολη από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, όπως έγινε γνωστό σήμερα. Το έργο θα κατασκευαστεί σε απαλλοτριωμένη έκταση της ΔΕΗ, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για αποθέσεις κατά τη λειτουργία των ορυχείων παλαιότερα και αναμένεται να  ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022.

Το εν λόγω έργο είναι το πρώτο που θα προχωρήσει με διμερές συμβόλαιο πώλησης ρεύματος προς τη μητρική, στρατηγική που έχει ανακοινώσει η θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες η πρώτη σύμβαση αγοροπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το έργο στην πόλη της Πελοποννήσου θα είναι το πρώτο που θα υπογράψει.

Ταυτόχρονα, εκτιμά πως οι τράπεζες είναι πλέον σε θέση να στηρίξουν τα συμβόλαια αυτά και σημειώνει ότι απαιτείται όλοι οι φορείς να τα προωθήσουν με βάση το διεθνές παράδειγμα.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με συστήματα μονού άξονα και τεχνολογία bifacial (διπλής όψης) φωτοβολταϊκών πλαισίων, ενώ θα κατασκευαστεί νέος υποσταθμός μέσης προς υψηλή τάσης για τη σύνδεσή του στο σύστημα.

Τέλος, το τίμημα θεωρείται ιδιαίτερα καλό για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες καθώς έκλεισε περίπου στα 23,5 εκατ. ευρώ.