Στην περικοπή 20.000 θέσεων εργασίας προχωράει η Ford

Στην περικοπή 20.000 θέσεων εργασίας προχωράει η Ford

Την περικοπή του 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως σχεδιάζει η Ford Motor, εν μέσω προσπάθειας του Διευθύνοντος Συμβούλου Mark Fields να αυξήσει τα κέρδη και να αντιμετωπίσει την καθοδική πορεία της μετοχής της εταιρείας.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η παραπάνω κίνηση ακολουθεί το στόχο που έχει θέσει η Ford για μειώσεις δαπανών ύψους 3 δισ. δολαρίων το 2017. Πρόκειται για ένα σχέδιο που στοχεύει στη βελτίωση της κερδοφορίας το 2018, παρότι γενικά οι πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ είναι σε στασιμότητα.

Η τιμή της μετοχής της Ford έχει υποχωρήσει κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του Fields, ενώ παράλληλα αξία της εταιρείας στην αγορά έχει βρεθεί πολύ πίσω από την Tesla και την General Motors.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας, αναμένεται να περιγραφούν αυτή την εβδομάδα, και στοχεύουν κυρίως σε μισθωτούς ώστε να μειωθεί ο αριθμός εργαζομένων κατά περίπου 10%.

Δεν είναι σαφές ακόμη, εάν το σχέδιο περιλαμβάνει μειώσεις και στο χρόνο εργασίας τόσο στα εργοστάσια της Ford στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό. Η Ford απασχολεί 200.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, οι μισοί από τους οποίους εργάζονται στις ΗΠΑ.