Σταθάκης σε ΤΑΙΠΕΔ-ΕΛΠΕ: Να αντικατασταθεί άμεσα η διοίκηση της ΔΕΠΑ

Σταθάκης σε ΤΑΙΠΕΔ-ΕΛΠΕ: Να αντικατασταθεί άμεσα η διοίκηση της ΔΕΠΑ

του Γιώργου Φιντικάκη

Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της ΔΕΠΑ ζητά με επιστολή του από τους μετόχους της εταιρείας, ΕΛΠΕ και ΤΑΙΠΕΔ, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθακης.

Στην επιστολή του που εστάλη προς τους Ευ. Τσοτσορό (ΕΛΠΕ) και Ρ. Λαμπίρη (ΤΑΙΠΕΔ), ο υπουργός καθιστά σαφές ότι περιμένει να δράσουν άμεσα, δηλαδή να συγκαλέσουν ει δυνατόν και αυθημερόν έκτακτη γενική συνέλευση που θα εγκρίνει την αντικατάσταση του Δ. Τζώρτζη από τον νυν πρόεδρο της εταιρείας Β. Δότση.

Στην πράξη η επιστολή Σταθακη επιβεβαιώνει ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να επιλυθεί άμεσα η διοικητική εκκρεμότητα στη ΔΕΠΑ, που όσο παρατείνεται, τόσο πλήττει την αξιοπιστία της.

Στόχος είναι οι διεργασίες να ξεκινήσουν άμεσα, προκειμένου να δοθεί η σχετική έγκριση από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, και να συγκληθεί ακόμα και σήμερα έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΠΑ και στη συνέχεια Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να κλείσει η εκκρεμότητα, και να μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητες του κ. Τζώρτζη στον σημερινό πρόεδρο της εταιρείας Β. Δότση.

Σαν αντικείμενο, η νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ θα έχει την ομαλή λειτουργία της εταιρείας για το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρις ότου η επόμενη κυβέρνηση αποφασίσει να ορίσει την δική της διοίκηση.

Ο ρόλος της θα είναι κυρίως η διεκπεραίωση των όποιων εκκρεμοτήτων, όπως πχ με το εργασιακό, θέμα για το οποίο οι πληροφορίες από το στρατόπεδο των 140 εργολαβικών εργαζομένων αναφέρουν ότι θα επιχειρήσουν να φέρουν προσεχώς ξανά στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους.

Διαβάστε ακόμα:

- ΔΕΠΑ: Τετραετής πορεία προς τα πίσω μέσα από πειραματισμούς