Starbucks: Πωλήσεις τριμήνου κατώτερες των προσδοκιών

Starbucks: Πωλήσεις τριμήνου κατώτερες των προσδοκιών

Μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση των τριμηνιαίων πωλήσεών της παρουσίασε η Starbucks, καθώς η νέα έξαρση της πανδημίας στις ΗΠΑ ανάγκασε τους πελάτες να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ του κόσμου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 5% στο πρώτο της τρίμηνο, που έληξε στις 27 Δεκεμβρίου, περισσότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν πτώση 3,4%.

Παράλληλα, οι συγκρίσιμες πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 6% στην περιοχή της Αμερικής, σε σχέση με την πτώση 5,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 5% και διαμορφώθηκαν στα 6,7 δισ. δολάρια, διαψεύδοντας επίσης τις εκτιμήσεις για 6,93 δισ. δολάρια.

Για το δεύτερο τρίμηνο, ωστόσο, η Starbucks ανακοίνωσε ότι εκτιμά πως οι συγκρίσιμες πωλήσεις στις ΗΠΑ θα παρουσιάσουν άνοδο κατά 5% με 10%, ενώ στην Κίνα προβλέπουν διπλασιασμό της ανάπτυξής τους.

Τέλος, η εταιρεία διατήρησε τις προβλέψεις της για ανάκαμψη στο σύνολο του τρέχοντος έτους, εκτιμώντας ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις θα παρουσιάσουν άνοδο 18% με 23% το 2021.