7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Societe Generale: Διέλυσε τις εκτιμήσεις με καθαρά κέρδη 1,44 δισ. ευρώ στο β' τρίμηνο

Societe Generale: Διέλυσε τις εκτιμήσεις με καθαρά κέρδη 1,44 δισ. ευρώ στο β' τρίμηνο

Υπερδιπλάσια των εκτιμήσεων μεγέθη ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 η Societe Generale, με ώθηση από την ανάκαμψη του κλάδου λιανικής τραπεζικής της και τη μεγάλη μείωση των αθετήσεων δανείων.

Ειδικότερα, η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,44 δισ. ευρώ την ώρα που αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν να παρουσιάσει ένα ποσό της τάξης των 704 εκατ. ευρώ.

Η επίδοση της Societe γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή αν ληφθεί υπόψη ότι ερχόταν από τρίμηνο ρεκόρ, καθώς στις αρχές του 2021 επέστρεψε σε κερδοφορία παρουσιάζοντας κέρδη 814 εκατ. ευρώ από τις απώλειες 1,26 δισ. που είχε εμφανίσει ένα χρόνο νωρίτερα, όταν άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία.

Όπως ανάφερε ο CEO της τράπεζας Φρεντερίκ Ουντέα, το δεύτερο τρίμηνο «χαρακτηρίστηκε από το ισχυρό momentum των εσόδων, την πειθαρχία κόστους που συνεχίστηκε και το πολύ χαμηλό κόστος κινδύνου το οποίο είχε ως αποτέλεσμα πολύ λίγες αθετήσεις δανείων», ενώ ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ήταν τα καλύτερα των τελευταίων πέντε ετών.

Σημαντική στήριξη στις επιδόσεις της Societe, όπως προαναφέρθηκε, παρείχε ο κλάδος λιανικής τραπεζικής της, ο οποίος ανέφερε καθαρά κέρδη 438 εκατ. ευρώ από τα 60 εκατ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα ένα χρόνο πριν.

Αντίθετα, βέβαια, κάποια άλλα τμήματα δυσκολεύτηκαν στο νέο περιβάλλον της αγοράς όπως διαμορφώνεται, για παράδειγμα οι επιδόσεις στις δραστηριότητες σταθερού εισοδήματος και στις ισοτιμίες μειώθηκαν κατά 33%.

Την ίδια ώρα πάντως, τα έσοδα της Societe Generale έφτασαν τα 6,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 18,2% από πέρυσι, τα λειτουργικά της έξοδα αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 6% σε σχέση με πέρυσι στα 4,1 δισ. ευρώ, ενώ ο δείκτης CET 1 - ένα βασικό μέτρο φερεγγυότητας των τραπεζών - υποχώρησε ελαφρώς στο 13,4% από το 13,5% που ήταν στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου.

Σε αυτά τα πλαίσια, η μετοχή της τράπεζας πραγματοποιεί ράλι άνω του 6% στις σημερινές συναλλαγές.