Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, 14:00

-A +A

Sentix: Μείωση επενδυτικού κλίματος σε Ευρωζώνη και Γερμανία λόγω ανησυχίας για τους αμερικανικούς δασμούς

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, 14:00
Sentix: Μείωση επενδυτικού κλίματος σε Ευρωζώνη και Γερμανία λόγω ανησυχίας για τους αμερικανικούς δασμούς
-A +A

Επιδεινώθηκε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Sentix, κυρίως λόγω των ανησυχιών για αύξηση του προστατευτισμού αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump απείλησε να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

«Τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου για την επιβολή δασμών σε ορισμένα προϊόντα δεν έχουν προκαλέσει ανησυχία μόνο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και οι επενδυτές προφανώς αντιδρούν», ανέφερε ο ερευνητής του ινστιτούτου Manfred Huebner.

Στις 24 μονάδες μειώθηκε ο δείκτης για την ευρωζώνη τον Μάρτιο, από τις 31,9 τον Φεβρουάριο χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 31 μονάδες. Επίσης, σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχή μηνιαία πτώση ενώ είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.

Στις 29,1 μονάδες από τις 36,2 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης Sentix για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης προσδοκιών για τη Γερμανία υποχώρησε στις -2,5 από τις 5,5 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2016.

«Η γερμανική "ατμομηχανή" προφανώς αρχίζει να κινείται πιο διστακτικά», δήλωσε ο Huebner, προσθέτοντας ότι η ρητορική του Trump υπέρ του προστατευτισμού σκιάζει το κλίμα μεταξύ των επενδυτών.

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα