Σε χαμηλό σχεδόν έξι ετών ο δείκτης PMI για την Ευρωζώνη τον Μάρτιο

Σε χαμηλό σχεδόν έξι ετών ο δείκτης PMI για την Ευρωζώνη τον Μάρτιο

Τον πιο αδύναμο μήνα των τελευταίων σχεδόν έξι χρόνων διένυσαν τον Μάρτιο τα εργοστάσια στην Ευρωζώνη, σύμφωνα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, καθοδικά κινήθηκε για όγδοο μήνα ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Markit για την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, στις 47,5 μονάδες συγκριτικά με τις 49,3 του Φεβρουαρίου, οριακά χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση και την χαμηλότερη τιμή από τον Απρίλιο του 2013.

Επιπλέον, ο δείκτης παραγωγής υποχώρησε στις 47,2 από τις 49,4 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013 και ο δεύτερος συνεχής μήνας κατά τον οποίο ο δείκτης διαμορφώθηκε κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά επιδεινώθηκε σημαντικά ενώ ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής μειώθηκε στις 55,5  σε σχέση με τις 56,7 μονάδες του Φεβρουαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2012 και κατά συνέπεια τα εργοστάσια μετά βίας αύξησαν το προσωπικό τους τον περασμένο μήνα.