Saudi Telecom: Επέκταση της υπηρεσίας ψηφιακών πληρωμών στις χώρες του Κόλπου

Saudi Telecom: Επέκταση της υπηρεσίας ψηφιακών πληρωμών στις χώρες του Κόλπου

Η υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών της Saudi Telecom Company (STC) της Σαουδικής Αραβίας, stc pay, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ρυθμιστικές αρχές του Κόλπου προκειμένου να λάβει έγκριση λειτουργίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν.

Η STC ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η Western Union, η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς χρημάτων παγκοσμίως, απέκτησε μερίδιο 15% στην stc pay έναντι 200 εκατ. δολαρίων, αποτιμώντας την υπηρεσία σε 1,3 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της STC Αχμέντ Αλενάζι δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει και το ενδεχόμενο επέκτασης στην Αίγυπτο, αν και οι χώρες του Κόλπου είναι ο άμεσος στόχος.

Δεν δέχθηκε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για την ανάπτυξη της εταιρείας, σχολιάζοντας μόνο ότι αυτή ήταν «εντυπωσιακή» και ότι η stc pay διαθέτει 4,5 εκατ. ενεργούς χρήστες.

Η stc pay είναι η πρώτη εταιρεία fintech που έχει εγκριθεί από την κεντρική τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας. Ο Αλενάζι δήλωσε ότι η εταιρεία ελπίζει να γίνει επίσης η πρώτη εγκεκριμένη ψηφιακή τράπεζα του βασιλείου, κάτι που θα της επιτρέψει να προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες, όπως ο δανεισμός.