ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Renesas: Σε συνομιλίες για να αγοράσει την κατασκευάστρια chip Dialog για 6 δισ. δολάρια

Renesas: Σε συνομιλίες για να αγοράσει την κατασκευάστρια chip Dialog για 6 δισ. δολάρια

Η Ιαπωνική Renesas Electronics Corp δήλωσε τη Δευτέρα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για να αγοράσει Dialog Semiconductor με έδρα τη Βρετανία σε μια συμφωνία που θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο την μονάδα της παραγωγής τσιπ αυτοκινήτων. 

Η Renesas εκτιμά τον προμηθευτή της Apple Inc. στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, επιδιώκοντας να  πληρώσει 67,50 ευρώ ανά μετοχή για την εταιρεία που είναι εισηγμένη στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, επιβεβαιώνοντας μια προηγούμενη δήλωση της Dialog.

Οι βρετανικοί οικονομικοί κανονισμοί σημαίνουν ότι ο ιαπωνικός κατασκευαστής τσιπ πρέπει να δηλώσει εάν θα υποβάλει προσφορά έως τις 7 Μαρτίου.

Οι συνομιλίες της Renesas και του Dialog ξεκίνησαν τον Αύγουστο με μια αρχική συμφωνία συνεργασίας σε πλατφόρμες υπολογιστών αυτοκινήτων, καθώς η ιαπωνική εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει την προσφορά της εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης τσιπ στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών ανάγκασε ορισμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων να περιορίσουν τα σχέδια παραγωγής.

Η Renesas, η οποία έχει μερίδιο αγοράς 30% παγκοσμίως για μικροελεγκτές που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα, αναζητά τρόπους να αυξήσει το μερίδιό της στα αναλογικά τσιπ που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία σημάτων όπως ο ήχος, το φως και η θερμοκρασία.