ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

Προς έκδοση πράσινου ομολόγου 500 εκατ. ευρώ η Mytilineos

Προς έκδοση πράσινου ομολόγου 500 εκατ. ευρώ η Mytilineos

Στην επόμενη μεγάλη κίνηση χρηματοδότησης που ανέμενε εδώ και καιρό προχωρά η εταιρεία Mytilineos, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά τη διαδικασία έκδοσης «πράσινου» ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ και διάρκειας 5,5 ετών.

Όπως ανακοίνωση η εταιρεία έχει δώσει εντολή στις BNP Paribas, Citigroup, και HSBC ως Γενικούς Συντονιστές (Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ’ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, οι οποίες συναντήσεις θα ξεκινήσουν την 19η Απριλίου 2021.

Σημειώνεται πως η εταιρεία βαθμολογείται με πιστοληπτική αξιολόγηση BB-/BB (S/F). 

Υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με διάρκεια 5,5 ετών. 

Η εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για

(i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων,

τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και

(iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας. Οι Ομολογίες θα διανεμηθούν στο πρότυπο του Regulation S. Ηλεκτρονική Netroadshow παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της εταιρείας