8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Πρεμ Γουάτσα: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και…απογειώνεται

Πρεμ Γουάτσα: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και…απογειώνεται

Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα. Μετέτρεψε την κρίση σε ευκαιρία. Η κυβέρνηση κάνει πραγματικές τομές που έχουν αλλάξει το επενδυτικό κλίμα και προσελκύει ξένα κεφάλαια. Πλέον υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες στη χώρα και παρατηρούμε πως έχει αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα. Η χώρα έχει τεράστιες προοπτικές και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να δούμε έκρηξη των επενδύσεων.

Αυτά ανέφερε ο Prem Watsa, Chairman και CEO Fairfax, στο συνέδριο Reinventing Greece που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, προσθέτοντας πως «δεν θα εκπλαγώ αν η ανάπτυξη του 2022 είναι 7%»

O ίδιος δήλωσε «οπαδός της Ελλάδας» και σημείωσε πως «η χώρα είναι τυχερή που έχει αυτή την κυβέρνηση». Ανέφερε πως παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές στην οικονομίας, καθώς «βλέπουμε αλλαγή νοοτροπίας, ενώ οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει ήδη και η κυβερνητική σταθερότητα, έχουν οδηγήσει τα επιτόκια δανεισμού σε ιστορικά χαμηλά. Πριν λίγο καιρό η χώρα δανείζονταν πολύ ακριβά».

Ο κ.Watsa σε μια αποστροφή του λόγου του και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε πως «εφόσον εκλεγείτε και δεύτερη και τρίτη τετραετία, θα οδηγήσετε τη χώρα σε εκρηκτική ανάπτυξη».

Ο ίδιος μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια για όσα έχει καταφέρει η ελληνική οικονομία και η κυβέρνηση, απευθύνθηκε στους επενδυτές στο εξωτερικό, υπογραμμίζοντας πως «τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα», ενώ αναφερόμενος στο brain drain, υπογράμμισε πως «υπάρχουν καλές και ακριβοπληρωμένες δουλειές στην Ελλάδα».

Ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα την Ινδία, όπου από ένα σοσιαλιστικό καθεστώς που αποστράγγιζε την ανάπτυξη, έγινε παράδειγμα οικονομικής ανάπτυξης. «Μέσω μιας ομάδας ανθρώπων και συγκεκριμένης κυβέρνησης, οδηγήθηκε στο … «οικονομικό θαύμα» και στην φιλελεύθερη οικονομία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Μπορούμε στην Ελλάδα να δούμε ξένους επιχειρηματίες να επενδύουν. Έχει αλλάξει το πλαίσιο, η νοοτροπία του κόσμου και η κυβέρνηση ακολουθεί σαφή φιλοεπενδυτική πολιτική» σημείωσε ο ίδιος για να καταλήξει λέγοντας πως «η γραφειοκρατία μειώνεται. Είναι ακόμα ένα πρόβλημα στη χώρα, αλλά έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».