«Πράσινο φως» από την ΕΕ αναμένεται να λάβει η συγχώνευση των 38 δισ. Fiat-PSA

«Πράσινο φως» από την ΕΕ αναμένεται να λάβει η συγχώνευση των 38 δισ. Fiat-PSA

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να λάβουν την έγκριση της ΕΕ για την συγχώνευσή τους, αξίας 38 δισ. δολαρίων, ώστε να δημιουργήσουν την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, καθώς προσπαθούν να ανταποκριθούν στη διπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κλάδος για τη χρηματοδότηση καθαρότερων οχημάτων και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συγχώνευση, που ανακοινώθηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους, θα ενώσει τα εμπορικά σήματα Fiat, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με αυτά της Peugeot, Opel και DS – επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα περικοπές εξόδων της τάξης των 5 δις. ευρώ χωρίς να κλείσουν εργοστάσια.

Προκειμένου να άρει τις ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με τη δημιουργία μονοπωλίου, η PSA έχει προσφερθεί να ενισχύσει την ιαπωνική Toyota Motor, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές. Οι εταιρείες θα επιτρέπουν επίσης στις αντιπροσωπείες τους να επιδιορθώνουν οχήματα ανταγωνιστικών εταιρειών.

Οι δύο όμιλοι έχουν ανακοινώσει ότι ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Οι δυσκολίες μετάβασης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αυξηθεί από την πανδημία του Covid-19.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα η FCA και η PSA αναδιάρθρωσαν τους όρους της συμφωνίας τους προκειμένου να διατηρήσουν μετρητά και αναβάθμισαν τους στόχους περικοπών δαπανών εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Πηγή: Reuters