PMI: Οι στόχοι για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο, η βαρύνουσα σημασία της Παπαστράτος και η… ελληνική κυβέρνηση

PMI: Οι στόχοι για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο, η βαρύνουσα σημασία της Παπαστράτος και η… ελληνική κυβέρνηση

Το πλάνο ανάπτυξης και το όραμα της Philip Morris International (PMI)για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο ανέλυσε ο νέος CEO της εταιρείας Jacek Olczak κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο ίδιος τόνισε πως «η συνεργασία με την Παπαστράτος είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία και στοχεύουμε όταν η εταιρεία κλείσει έναν αιώνα ζωής (σε πέντε χρόνια) η Ελλάδα να είναι μια smoke free χώρα», ενώ σημείωσε πως «στα εργοστάσια της ελληνικής εταιρείας παρασκευάζονται νέα προϊόντα». Η σημασία όμως της ελληνικής αγοράς για τον αμερικανικό πολυεθνικό κολοσσό αποδεικνύεται και από το πόσο καλά ενημερωμένος είναι ο CEO της PMI για τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Ο Jacek Olczak τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού, έχει προωθήσει πολύ σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για το εναλλακτικό κάπνισμα, κάτι που την κάνει να φιγουράρει ανάμεσα στους leaders των χωρών που διαθέτουν ευνοϊκό νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο για τα εναλλακτικά προϊόντα καπνίσματος.

Ο κ.Οlczak υπογράμμισε πως μέσα στην επόμενη δεκαετία πολλές χώρες θα χρησιμοποιούν εναλλακτικά προϊόντα καπνού, ενώ έφερε ως παράδειγμα την Ιαπωνία όπου οι ρυθμιστικές αρχές προβάλλουν τη σημασία των εναλλακτικών προϊόντων καπνού και οι πωλήσεις της PMI είναι περισσότερες σε εναλλακτικά, από ότι σε παραδοσιακά προϊόντα καπνού.

Άλλωστε, η μεγάλη επιτυχία του προϊόντος θέρμανσης καπνού IQOS είναι μοναδική. Κάτι που αποδεικνύεται από τη συνεχή ανάπτυξη των πωλήσεων IQOS, όπου το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκε στο 28% και στόχος της εταιρείας είναι εντός της επόμενης εξαετίας το ποσοστό αυτό να ανέλθει πάνω από 50% των συνολικών πωλήσεων. Άλλωστε σήμερα πάνω από 19 εκατομμύρια καταναλωτές προτιμούν το IQOS σε όλο τον κόσμο, με αρκετούς εξ’αυτών να κάνουν μόνο χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος θέρμανσης καπνού.

Ο προσανατολισμός της εταιρείας είναι ξεκάθαρος: Ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, για αυτό άλλωστε το 99% του μπάτζετ για έρευνα και ανάπτυξη διοχετεύεται στις εναλλακτικές μορφές καπνού και στα νέα προϊόντα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της PMI η πρόοδος και τα νέα προϊόντα έρχονται μετά από επιστημονικές μελέτες, προσφέροντας επιλογές στους ατμιστές λιγότερο επιβλαβείς από το παραδοσιακό τσιγάρο και εν τέλει ευνοώντας την υγεία του κοινωνικούς συνόλου. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η επένδυση της PMI σε μία εταιρεία τεχνολογίας στο Ισραήλ που αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντος εναλλακτικού καπνίσματος, ενώ ήδη ο πολυεθνικός γίγαντας ξεκίνησε πιλοτικά στη Νέα Ζηλανδία τη διάθεση του ηλεκτρονικού της τσιγάρου.

Η εταιρεία στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της ενημέρωσης των πολιτών για τα οφέλη της χρήσης εναλλακτικών προϊόντων καπνού, κάτι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με τις ρυθμιστικές αρχές της κάθε χώρας και τις πρωτοβουλίες που παίρνοντας για την ενημέρωση των καταναλωτών. Ο κόσμος κινείται άλλωστε στον αστερισμό της απεμπλοκής από το παραδοσιακό κάπνισμα, καθώς όλο και περισσότερες χώρες αντιλαμβάνονται τη σημασία του ατμίσματος. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε ο FDA των ΗΠΑ, ο οποίος αδειοδότησε το IQOS ως προϊόν καπνού διαφοροποιημένου κινδύνου.

Το βασικό συμπέρασμα της διαδικτυακής συνέντευξης τύπου ήταν πως ο κόσμος αλλάζει σελίδα και ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη χρήση εναλλακτικών τρόπων καπνίσματος. Ένα κεφάλαιο που θα μειώσει τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με το παραδοσιακό τσιγάρο, θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται οι καταναλωτές γύρω από τα εναλλακτικά προϊόντα καπνού και εν τέλει θα οδηγήσει σε έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο.