Περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας στη Γερμανία σχεδιάζει η BMW

Περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας στη Γερμανία σχεδιάζει η BMW

Η BMW AG σχεδιάζει να μειώσει τουλάχιστον 6.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία μέχρι το 2022, στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας εξοικονόμησης κόστους, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο το Manager Magazin.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, χωρίς να ανφέρει τις πηγές του, οι περισσότερες από τις θέσεις που θα μειωθούν θα είναι στην έδρα του εργοστασίου στο Μόναχο, σύμφωνα με το σχέδιο που θα μπορούσε να παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο.

«Ο Klaus Froehlich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, που είναι αρμόδιος για την έρευνα και την ανάπτυξη, αναμένεται να αποχωρήσει το προσεχές καλοκαίρι, επειδή δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Oliver Zipse», ανέφερε επίσης το περιοδικό, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου Norbert Reithofer θα παραμείνει στη θέση του.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 0,5% στις 1:50 μ.μ. στη Φρανκφούρτη

Η BMW έχει δεσμευθεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα ως μέρος ενός προγράμματος αποταμιεύσεων ύψους 12 δισ. ευρώ (13,3 δισ. Δολ.) που αποσκοπεί στην αντιστάθμιση των αυξημένων δαπανών για την ανάπτυξη και εισαγωγή 25 ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Η αυτοκινητοβιομηχανία υπολογίζει σε μια νέα σειρά προϊόντων και καλύτερη απόδοση για να αναλάβει την αντίπαλη Mercedes-Benz, καθώς η πτώση της ζήτησης στις αγορές μειώνει το κέρδος σε ολόκληρο τον κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότ. οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων υποχώρησαν αισθητά τον Αύγουστο, δείχνοντας ένα ακόμη σημάδι της επιδείνωσης στον κλάδο.