Peoplecert: Πιστοποίηση Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας από τη LaguageCert

Peoplecert: Πιστοποίηση Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας από τη LaguageCert

Σε μια εξαιρετικά συμβολική για την Ελλάδα χρονιά, η LanguageCert, θυγατρική του Ομίλου PeopleCert - κορυφαίου στο χώρο πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων και με παγκόσμια παρουσία οργανισμού-, ανακοινώνει την πρώτη  στον κόσμο Πιστοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας. 

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση που οδήγησε στο σύγχρονο ελληνικό κράτος, και με αίσθημα εθνικής ευθύνης, ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Βύρων Νικολαΐδης έκανε γνωστό ότι όλες οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν, ως συνεισφορά της εταιρείας στον επετειακό  εορτασμό.

«Η απόφασή μας να προχωρήσουμε στη δημιουργία της Πιστοποίησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, δεν σχετίζεται μόνο με την αγάπη μας για την Ελλάδα. Αποτελεί φόρο τιμής στη γλώσσα που κράτησε τον ελληνισμό ζωντανό στο πέρασμα των αιώνων, στη γλώσσα που κερδίζει αξία διεθνώς, που κερδίζει τον θαυμασμό και τον σεβασμό στο εξωτερικό. Είναι, η ελάχιστη συνεισφορά μιας ελληνικής εταιρείας που έγινε παγκόσμια δύναμη, διενεργώντας εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες, αλλά δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες της» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης.

Για τη νέα πιστοποίηση μίλησαν η Πρόεδρος των Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ανάπτυξης των Εξετάσεων, καθηγήτρια κα Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου και οι πανεπιστημιακοί και μέλη της επιτροπής: κ.κ. Dr Luigi Miraglia, Πρόεδρος της Ακαδημίας Κλασσικών Γλωσσών στη Ρώμη “Vivarium Novum», η καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών και διευθύντρια του TLG (Thesaurus Linguae Graecae) στο Πανεπιστήμιο Irvine της Καλιφόρνιας Δρ Mαρία Παντελιά καθώς και ο καθηγητής της Νεοελληνικής και διευθυντής του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ Dr. Jacques Bouchard. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και  οι κ.κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο καθηγητής Middle Eastern Studies στο Πανεπιστήμιο του Cambridge Dr. Benjamin Kantor. 

Όλοι οι καθηγητές μίλησαν για την οικουμενικότητα της ελληνικής γλώσσας, την αναγνώρισή της από διεθνείς επιστήμονες και διανοητές, καθώς και για την αξία της Πιστοποίησης Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και το κοινό τους όραμα να ενθαρρύνουν τους νέους να εμβαθύνουν στα αρχαία κείμενα.  Παράλληλα, τόνισαν ότι τα Αρχαία Ελληνικά δεν μπορούν να θεωρηθούν νεκρή γλώσσα, καθώς η γλώσσα αυτή «ζει» ακόμα σε πολλές άλλες γλώσσες.