Παρουσίαση των σχεδίων της Fraport Greece για το αεροδρόμιο Mυτιλήνης

Παρουσίαση των σχεδίων της Fraport Greece για το αεροδρόμιο Mυτιλήνης

Σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των ενδιαφερόμενων φορέων του νησιού της Μυτιλήνης, η FraportGreece παρουσίασε τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανοιχτός διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας και των παρευρισκόμενων σχετικά με  όλα τα θέματα που αφορούν στο μέλλον του αεροδρομίου και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού γενικότερα. Η Fraport Greece πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων στις 14 περιοχές που εξυπηρετούν τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται με στόχο την ανάπτυξη στενών επαφών και σχέσεων εμπιστοσύνης και διαφάνειας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς των περιοχών. 

Με αφορμή την εκδήλωση, ο κ. Alexander Zinell, Δ/νων Σύμβουλος της Fraport Greece, δήλωσε: «Σήμερα, η παρουσία μας στο νησί της Λέσβου δεν αποτελεί μια τυπική επίσκεψη. Δεσμευτήκαμε για ανοικτό και παραγωγικό διάλογο με τους ανθρώπους του νησιού και το κάνουμε πράξη. Τα ζωτικής σημασίας έργα στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης», που ξεκινούν άμεσα, θα αυξήσουν ριζικά τη χωρητικότητά του και θα αναβαθμίσουν την συνολική εμπειρία για τους επιβάτες και επισκέπτες. Το πιο σημαντικό είναι ότι επενδύουμε στη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου τερματικού σταθμού ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων, αλλά και στις προσδοκίες των επισκεπτών της Λέσβου. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε  προκειμένου η Λέσβος να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς». 

Tα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού, νέου πυροσβεστικού σταθμού, νέας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και νέου χώρου στάθμευσης αεροσκαφών. Συνολικά,  θα τριπλασιαστεί η συνολική έκταση του αεροσταθμού σε σχέση με τον υφιστάμενο φτάνοντας τα 7.185 m2. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν: 29% αύξηση  των σταθμών Check-in και 50% αύξηση των ζωνών ασφαλείας.