Ολοκληρώθηκε η 3η Περιβαλλοντική απόΔραση Attica Group

Ολοκληρώθηκε η 3η Περιβαλλοντική απόΔραση Attica Group

Στο πλαίσιο του προγράμματος Υπευθυνότητας της Attica Group "ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ", το οποίο στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού και στη συνεισφορά των εργαζομένων μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ολοκληρώθηκε η 3η μίας σειράς δράσεων με αντικείμενο την προστασία της θαλάσσιας ζωής των νησιών μας. 

Στη συνέχεια των δύο επιτυχημένων αποΔράσεων στη Νάξο και στην Κω, ο 3ος σταθμός μας ήταν η Σαντορίνη, όπου το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου οι εθελοντές-εργαζόμενοί μας μαζί με τους εθελοντές της Aegean Rebreath σε συνεργασία και με το Λιμενικό Ταμείο Θήρας εργάστηκαν με περίσσεια υπομονή και επιμονή για τον καθαρισμό του αλιευτικού καταφυγίου Βλυχάδας. 

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι εθελοντές συνέλεξαν από το βυθό και ταξινόμησαν: 834 πλαστικά και συνθετικά πολυμερή, 39 ρόδες, 71 αντικείμενα από ύφασμα, κουβέρτες, χαλιά και μοκέτες, 495 μεταλλικά αντικείμενα, 72 γυάλινα/κεραμικά αντικείμενα και 5,5 σάκους με διάφορα πλαστικά αντικείμενα.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου, 70 περίπου παιδιά από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θήρας και το Ναυτικό Όμιλο Θήρας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημέρωση από εργαζόμενο-εθελοντή της Attica Group σχετικά με την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και τα οφέλη της ανακύκλωσης και να συμμετάσχουν σε εργαστήριο ανακύκλωσης πλαστικού από την ομάδα Athens Makerspace.

Στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσουμε περαιτέρω τις τοπικές κοινωνίες των νησιών στα οποία δραστηριοποιούμαστε σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στην κυκλική οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη για ένα καλύτερο σήμερα κι ένα ακόμη καλύτερο αύριο για όλους μας. Επίσης, να εμφυσήσουμε την αξία της εθελοντικής προσφοράς και να καλλιεργήσουμε το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων μας. 

Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 34 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.