ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Οι ιταλικές Banco BPM και BPER Banca εξετάζουν το ενδεχόμενο συγχώνευσης

Οι ιταλικές Banco BPM και BPER Banca εξετάζουν το ενδεχόμενο συγχώνευσης

Οι ιταλικές Banco BPM και BPER Banca εξετάζουν το ενδεχόμενο μίας πιθανής συγχώνευσης με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία στο πρώτο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η Banco BPM, η Τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, αναζητά συνεταίρο από την στιγμή που η Intesa Sanpaolo αγόρασε φέτος την μεσαίου μεγέθους UBI.

Η τράπεζα έστρεψε την προσοχή της στην BPER αφού οι προκαταρκτικές συζητήσεις με την UniCredit κατέληξαν σε αδιέξοδο, ενώ πολιτικοί λόγοι εκτροχίασαν αργότερα τις συνομιλίες με την ιταλική Credit Agricole, σύμφωνα με τις πηγές, ενώ δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για την Monte dei Paschi, για την οποία η Ρώμη αναζητά αγοραστή έπειτα από τη διάσωσή της.

Η BPER από την πλευρά της, επιθυμεί να ενισχύσει τη συμφωνία που έχει ήδη πετύχει για την εξαγορά περίπου 600 υποκαταστημάτων από την Intesa-UBI, κάτι που θα ανεβάσει τα στοιχεία ενεργητικού της σε 120 δισ. ευρώ, καθιστώντας την την πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας.

Η Banco BPM, της οποίας τα στοιχεία ενεργητικού έφθαναν τα 187 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να κλείσει 300 υποκαταστήματα.

Η αξία της Banco BPM στο χρηματιστήριο του Μιλάνου αγγίζει τα 2,8 δισ. ευρώ, ενώ της BPER τα 2,1 δισ. ευρώ.

Πηγή: Reuters