Θ. Σκυλακάκης: Οι ευρωπαϊκοί πόροι θα «πέσουν» στην πραγματική οικονομία

Θ. Σκυλακάκης: Οι ευρωπαϊκοί πόροι θα «πέσουν» στην πραγματική οικονομία

Ως «πολύ σημαντικό» χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης το ποσό που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης σημειώνοντας πως οι ευρωπαϊκοί πόροι θα «πέσουν» στην πραγματική οικονομία της χώρας προκειμένου να δημιουργηθεί νέος πλούτος.

Μιλώντας στο MEGA, ο υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε πως «ουσιαστικά πρόκειται για υπερδιπλασιασμό του κοινοτικού προϋπολογισμού συνολικά. Το ποσό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να δούμε όμως που θα κάτσει η μπίλια. Υπάρχει ακόμα μια διαπραγμάτευση».

Σημείωσε ακόμη πως πρόκειται για χρήματα «που θα μπουν στην οικονομία», δημιουργώντας μέσα από επενδύσεις «καινούργιο πλούτο, νέο ΑΕΠ. Εμμέσως, δημιουργούν επίσης και δημοσιονομικό χώρο, καθώς γεννούν ΑΕΠ, άρα φόρους και εισφορές», πρόσθεσε.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως υπάρχουν κάποιοι δημοσιονομικοί κανόνες στη χρήση των πόρων κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ενώ επισήμανε με νόημα πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πώς όταν παρέλθει η οικονομική κρίση θα επανέλθουμε στην τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων. Όπως και όλη η Ευρώπη».

Όσον αφορά την προκαταβολή φόρου, ο υφυπουργός, σημείωσε ότι θα μειωθεί, τονίζοντας όμως πως το είδος της μείωσης θα αποφασιστεί «όταν δούμε τις φορολογικές δηλώσεις των επιχειρήσεων».