Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 20:50

-A +A

Ο Σωκράτης Κόκκαλης εγκαταλείπει το τιμόνι της Intralot!

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 20:50
Ο Σωκράτης Κόκκαλης εγκαταλείπει το τιμόνι της Intralot!
-A +A

Τέλος εποχής ή κάτι άλλο; Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο πάλαι ποτέ εθνικός προμηθευτής της χώρας και μεγάλο αφεντικό της Intralot που αντιμετωπίζει μύρια όσα προβλήματα με τις επενδύσεις της στο εξωτερικό αναζητώντας πλέον τη σωτηρία της στη θαλπωρή του ΟΤΕ με τον οποίο από κοινού κατεβαίνουν για μια άδεια στο διαδικτυακό στοίχημα, παύει από σήμερα να είναι ο μεγάλος τιμονιέρης της ναυαρχίδας του φερώνυμου ομίλου.

Με ανακοίνωσή της η εισηγμένη εταιρεία η οποία μετά τη μεγάλη κρίση στη βουλγαρική αγορά βρέθηκε αντιμέτωπη με υποχρεώσεις εκατομμυρίων και είδε την μετοχή της να κατακρημνίζεται στα μόλις 13 λεπτά του ευρώ, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης παραιτείται, αποχωρεί από τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου και τη θέση του αναλαμβάνει ο Χρήστος Δημητριάδης ο οποίος εργάζεται στην Intralot από το 2007. Ο ίδιος ο Σ. Κόκκαλής διατηρεί τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ της εταιρείας, ήτοι διατηρεί αυξημένες αρμοδιότητες, ωστόσο με την επίσημη δήλωσή του αφήνει να εννοηθεί ότι εμπλοκή στη διοίκηση της εταιρείας θα έχει ο νέος διευθύνων σύμβουλος ο οποίος παράλληλα θα έχει και ρόλο εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ σε αντικατάσταση του Δημήτρη Κλώνη.

«Μετά από μια μεταβατική περίοδο αναδιάρθρωσης κατά το περασμένο έτος, η εταιρεία θα κινηθεί δυναμικά με αιχμή την ψηφιακή τεχνολογία, με νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Χ. Δημητριάδη, που έχει μακρά θητεία στην εταιρεία κατά τα τελευταία 12 έτη και διαθέτει σε βάθος γνώση των τεχνολογιών του κλάδου. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του», αναφέρει στη σύντομη παρέμβασή του ο γνωστός επιχειρηματίας.

Ο κ. Χρήστος Δημητριάδης σύμφωνα με την Intralot εργάζεται στην INTRALOT από το 2007. Από την προηγούμενη θέση του διαμόρφωσε την τεχνολογική στρατηγική του Ομίλου και διαχειρίστηκε την παροχή λύσεων και υπηρεσιών σε 47 περιοχές σε όλο τον κόσμο. Επίσης ανέπτυξε το εταιρικό σύστημα διαχείρισης ρίσκου, τα πλαίσια κυβερνοασφάλειας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και τα πλαίσια καινοτομίας και διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας. Διαθέτει ηγετική και διοικητική εμπειρία ως μέλος Δ.Σ. και δύο θητείες ως Διεθνής Πρόεδρος του ISACA, μιας Παγκόσμιας Ένωσης Πληροφορικής, η οποία υπηρετεί στελέχη πληροφορικής σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο κ. Δημητριάδης εργάζεται στον κλάδο της Τεχνολογίας επί 19 χρόνια, είναι κάτοχος 3 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και 6 βραβείων. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών από την πολυτεχνική σχολή του ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πανεπιστημίου Πατρών και Διδάκτωρ Τεχνολογίας Πληροφορικής και Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραιώς

O ίδιος δήλωσε από την πλευρά του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ιδρυτή της INTRALOT και Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σ. Κόκκαλη για την ευκαιρία που μου δίνει να συμβάλω από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου. Αποτελεί τιμή, πρόκληση και τεράστια ευθύνη. Η INTRALOT είναι μια εταιρεία με σπουδαία ιστορία και πολλά υποσχόμενο μέλλον. Εξάγουμε τεχνολογία, προϊόντα και υπηρεσίες παγκοσμίως. Είμαστε υπερήφανοι για τις θυγατρικές μας που υπηρετούν τους πελάτες μας και συνθέτουν τον πολυεθνικό χαρακτήρα της εταιρείας. Η INTRALOT είναι μια εταιρεία με μοναδικό DNA που έχει κατορθώσει να διεισδύσει σε αγορές που φάνταζαν αδύνατες και που κατόρθωσε να κάνει το άλμα από νεοφυής εταιρεία στην κατάκτηση επί μακρόν μιας θέσης μεταξύ των τριών κορυφαίων εταιρειών του κλάδου. Από τα νέα μου καθήκοντα προσδοκώ στη συνεργασία όλων για μια δυναμική πορεία της εταιρείας».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα