Ο J. Hardy της Saxo Bank στην κορυφή των αναλυτών του FX Week για το συνάλλαγμα

Ο J. Hardy της Saxo Bank στην κορυφή των αναλυτών του FX Week για το συνάλλαγμα

Η Saxo Bank, ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, αναδείχθηκε πρόσφατα ο πιο επιτυχημένος χρηματοοικονομικός οργανισμός ως προς τις προβλέψεις της, ανάμεσα σε περισσότερους από 30 τακτικούς συνεργάτες του περιοδικού FX Week, για το 2015.

Οι ορθές εκτιμήσεις για τις μακροοικονομικές τάσεις και την αντίστοιχη πορεία της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών έφεραν τη Saxo Bank στην πρώτη θέση των προβλέψεων για το συνάλλαγμα, για όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, έχοντας διατυπώσει επιτυχημένες προτάσεις για τα ζεύγη νομισμάτων των G10.

Σχολιάζοντας τη βράβευση, ο John J. Hardy, Επικεφαλής Στρατηγικής Συναλλάγματος της Saxo Bank, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Saxo Bank εξακολουθεί να αναγνωρίζεται για την ηγετική θέση της στην αξιόπιστη επενδυτική ενημέρωση».

Όσον αφορά το 2016, ο John Hardy πρόσθεσε τα εξής: «Θεωρούμε ότι το 2016, η πορεία του USD θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). Η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει ότι ο ρυθμός θα είναι πολύ αργός. Ωστόσο, η αγορά δεν είναι ποτέ σωστή στις εκτιμήσεις της. Επομένως, είτε οι αυξήσεις θα πραγματοποιηθούν πολύ πιο γρήγορα από τις προβλέψεις της αγοράς, είτε θα πρέπει να αναμένουμε περισσότερα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης. Προσωπικά, προτιμώ να δω υπεραποδόσεις στο USD αντί μιας Fed που υπολείπεται των εξελίξεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιοδικό FX Week δημοσιεύεται από το 1990 και αποτελεί το εξειδικευμένο μέσο ενημέρωσης για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το συνάλλαγμα και τις αγορές κεφαλαίων, μέσα από εμπορικές, επενδυτικές, αλλά και κεντρικές τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες, θεσμικά επενδυτικά ιδρύματα, πολυεθνικές εταιρείες και εταιρείες εξυπηρέτησης τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Μέσω της συστηματικής αρθρογραφίας τους στο SaxoStrats, ο John J. Hardy και η ομάδα στρατηγικών αναλυτών της Saxo Bank παρέχουν ενημέρωση και ιδέες σε θέματα συναλλαγών, αλλά και σε σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις στην αγορά.

«Η βράβευση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση των αξιολογήσεων που διενεργούνται μέσω του SaxoStrats. Θα συνεχίσουμε να προτείνουμε στρατηγικές και ενημέρωση κορυφαίας ποιότητας, τόσο στους πελάτες μας όσο και στους επαγγελματίες και ιδιώτες επενδυτές παγκοσμίως» ανέφερε ο Claus Nielsen, Επικεφαλής Αγορών της Saxo Bank.