Ο ισραηλινός κολοσσός Check Point Software Technologies, βλέπει Ελλάδα και αναπτύσσεται ραγδαία

Ο ισραηλινός κολοσσός Check Point Software Technologies, βλέπει Ελλάδα και αναπτύσσεται ραγδαία

«Η επιτυχία στις επιχειρήσεις προκύπτει όχι κάνοντας ό,τι κάνουν οι άλλοι καλά, αλλά κάνοντας κάτι που οι άλλοι είτε δεν μπορούν να κάνουν καθόλου, είτε δεν μπορούν να κάνουν καλά» είπε ο γνωστός Βρετανός οικονομολόγος John Kay.

Και αυτή του η φράση είναι που φαίνεται πως αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της ισραηλινής εταιρείας Check Point Software Technologies. To μακρινό 1993, λίγοι μπορούσαν να δουν την τεχνολογική ανάπτυξη που ακολουθεί στο διαδίκτυο και στις ψηφιακές υπηρεσίες. Ακόμη όμως λιγότεροι διέβλεπαν πως η αχαλίνωτη ανάπτυξη του διαδικτύου και το ​επερχόμενο ​ψηφιακό άλμα​​, που άλλαξε την καθημερινότητα και τις ζωές όλων στον πλανήτη, θα φέρει και αρρυθμίες. Αλήθεια, όταν αναπτύσσονταν το Internet, τότε που έπρεπε να κάνει κανείς dial και να … «πετύχει» ενεργή γραμμή για να εισέλθει στον κυβερνοχώρο, ποιός θα περίμενε ότι αυτή η ανάπτυξη συνεπάγεται και κινδύνους. Κινδύνους για τις πληροφορίες που διαχέονται ταχύτατα στο διαδίκτυο, για τα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλεια πλοήγησης στο διαδίκτυο;

Και όμως η ισραηλινή εταιρεία Check Point Software Technologies, έκανε ακριβώς αυτό. Αναπτύχθηκε σε μία αγορά που τότε, δεν είχε εμφανιστεί, ίσως και δεν υπήρχε σκέψη για την ύπαρξή της. Από Το 1993 πολλά άλλαξαν, η Check Point Software Technologies αποτελεί πλέον την κορυφαία εταιρεία διεθνώς σε προστασία δεδομένων, προστασία επιχειρήσεων και ιδιωτών από κυβερνοεπιθέσεις και ανάπτυξης software. Είναι εισηγμένη στον Nasdaq, με αξία 16,83 δισ. δολάρια και η μετοχή της κινείται στην περιοχή των 120 δολαρίων.

Τι είδε όμως ο τεχνολογικός γίγαντας στην Ελλάδα, όταν ίδρυσε θυγατρική το 2008 στη χώρα μας; Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο Liberal Markets ο Regional Country Manager της Check Point στην Ελλάδα, Γιάννης Γκίκας «οι Ισραηλινοί διέβλεψαν την ανάπτυξη της τεχνολογίας στην Ελλάδα από το 2008 και επένδυσε στη χώρα μέσω της ίδρυσης θυγατρικής. Το γεγονός της γεωγραφικής εγγύτητας, σε συνδυασμό με τη διαχρονική φιλία των δύο λαών (Ισραήλ-Ελλάδας) έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση»

Γιάννης Γκίκας, Regional Country Manager της Check Point

Επιστρέφοντας στο σήμερα η χώρα μας μετεξελίσσεται σταδιακά, αλλά σταθερά σε τεχνολογικό κόμβο. Από τη Microsoft που ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει data center, έως τη Lamda Hellix, τη Volkswagen και την Amazon Web Services που άνοιξε γραφείο στη χώρα μας και όπως δήλωσε στο Liberal Markets «εξετάζει την επέκταση με data center», όλα δείχνουν πως η χώρα μας θα πρωταγωνιστήσει στα επόμενα χρόνια στο διεθνές growth story των τεχνολογιών cloud και επεξεργασίας δεδομένων.

Η δραστηριοποίηση της Check Point στη χώρα μας είναι επίκαιρη, όσο ποτέ. Κάτι που αντανακλάται και στην ανάπτυξη της θυγατρικής της εταιρείας στην Ελλάδα.

«Η εταιρεία αναπτύσσεται ραγδαία. Το πελατολόγιό μας περιλαμβάνει από εταιρείες τηλεπικοινωνίας, τράπεζες και επιχειρήσεις τεχνολογίας. Και στόχος μας είναι να επεκτείνουμε το πελατολόγιο αυτό» αναφέρει ο Γιάννης Γκίκας, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τα κεντρικά της πολυεθνικής εταιρείας στο Ισραήλ. «Δεν είναι πως μας παρέχουν μόνο τα πολύτιμα προϊόντα που λανσάρουν και εμπορεύονται ανά τον κόσμο. Υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τη μητρική, καθώς μας παρέχει γνώσεις και τεχνογνωσία, προκειμένου να αναπτύξουμε τη θυγατρική στην εγχώρια αγορά» επισημαίνει ο Γιάννης Γκίκας.

Ο ίδιος εκτιμά πως η χώρα μας έχει κάνει ψηφιακά άλματα και διαβλέπει «έκρηξη των υποδομών τεχνολογίας, του data analytics, των υπηρεσιών cloud και του Internet of Things στην Ελλάδα. Όλες οι λειτουργίες μιας επιχείρησης θα πραγματοποιούνται απομακρυσμένα, με τεράστιο όγκο πληροφοριών και εξ’αποστάσεως ενεργειών. Επομένως η ασφάλεια των συστημάτων αυτών, είναι πλέον απαραίτητη καθώς μιλάμε για ευαίσθητα εταιρικά και προσωπικά δεδομένα».