Νέες παροχές υπόσχεται η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου

Νέες παροχές υπόσχεται η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου

«Επεξεργαζόμαστε μέτρα για ανακούφιση συμπολιτών μας. Άμεσα θα δείτε περισσότερα». Με αυτή την φράση η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, προανήγγειλε ότι έρχεται νέο κύμα παροχολογίας, επιβεβαιώνοντας τον συνάδελφό της Τ. Πετρόπουλο.

Σύμφωνα, πάντως, με την ίδια αυτό που χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα νέο «success story»(!), αλλά πρόκειται για διόρθωση των αδικιών.

«Σήμερα που έχουμε βγει από προγράμματα προχωράμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις. Για παράδειγμα η κατάργηση ειδικοί φόρου κατανάλωσης στο κρασί», τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι πλέον η κυβέρνηση διαθέτει τον δημοσιονομικό χώρο σε κομμάτια κοινωνίας που έχουν ανάγκη. «Το εντελώς αντίθετο είναι το πρόγραμμα ΝΔ, που κουβαλά τη φιλοσοφία ΔΝΤ», συμπλήρωσε ο κυρία Παπανάτσιου.

Όταν, πάντως, ο Ανδρέας Λοβέρδος της επισήμανε ότι οι έμμεσοι φόροι της κυβέρνησης είναι περισσότεροι από τους άμεσους, η ίδια υποστήριξε ότι το ζήτημα έχει να κάνει με την εισπραξιμότητα κι όχι με την επιβολή…

Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό τόνισε είναι η πρώτη φορά μετά το 2010 που ένας προϋπολογισμός περιλαμβάνει επεκτατικά μέτρα 910 εκατομμύρια ευρώ. «Γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την ανάσχεση της λιτότητας», είπε.

Αλέξανδρος Διαμάντης