Νέα μέτρα στήριξης για τη γαλλική οικονομία θα παρουσιάσει ο M. Λεμέρ

Νέα μέτρα στήριξης για τη γαλλική οικονομία θα παρουσιάσει ο M. Λεμέρ

Η γαλλική κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για την «μαζική» υποστήριξη της απασχόλησης των νέων αυτή την εβδομάδα και ένα νέο ευρύτερο σχέδιο τόνωσης, που θα περιλαμβάνει και περικοπές φόρων για εταιρείες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

Τα μέτρα θα είναι επιπλέον της έκτακτης βοήθειας για την προστασία θέσεων εργασίας και εταιρειών κατά τη διάρκεια της καραντίνας και μια σειρά σχεδίων υποστήριξης για τομείς, όπως ο τουρισμός και η κατασκευή αυτοκινήτων και αεροσκαφών.

Ο Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL πως η γαλλική κατανάλωση έχει σχεδόν επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα και πως η αναγκαστική αποταμίευση που έκαναν τα νοικοκυριά κατά τη διάρκεια του lockdown μπορεί να δώσει ώθηση στην κατανάλωση αργότερα φέτος.

«Το σχέδιο ανάκαμψής μας… λειτουργεί. Πριν από λίγες εβδομάδες η κατανάλωση στη Γαλλία ήταν στο -30%, σήμερα είμαστε μόλις -5%, έχουμε σχεδόν επιστρέψει στο κανονικό», είπε ο Λεμερ. 

Ο ίδιος εκτίμησε πως τα νοικοκυριά θα έχουν αποταμιεύσει περίπου 100 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους λόγω της κρίσεως του κορονοϊού. «Αυτό που εύχομαι είναι πως θα ξοδέψουν αυτά τα 100 δισ.», πρόσθεσε.