Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, 17:46

-A +A

Νέα επίθεση Τραμπ σε Fed

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, 17:46
Νέα επίθεση Τραμπ σε Fed
-A +A

Νέα επίθεση κατά της Fed εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για υπερβολική δειλία κατά τη μείωση επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω μειώσεις. «Το πρόβλημά μας δεν είναι η Κίνα [...] αλλά η Fed», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ, σε τρία διαδοχικά μηνύματά του στο Twitter ανέφερε πως «τρεις ακόμη κεντρικές τράπεζες μειώνουν τα επιτόκια: Το πρόβλημά μας δεν είναι η Κίνα, είμαστε ισχυρότεροι από ποτέ, τα χρήματα ρέουν προς τις ΗΠΑ, ενώ η Κίνα χάνει εταιρείες κατά χιλιάδες, προς όφελος άλλων χωρών και το νόμισμά τους βρίσκεται υπό πολιορκία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε λέγοντας πως «το πρόβλημά μας είναι μία Ομοσπονδιακή Τράπεζα που είναι υπερβολικά υπερήφανη ώστε να παραδεχτεί το λάθος της ότι ενεργεί πάρα πολύ γρήγορα και "μαζεύει" πάρα πολύ (και σε αυτό είχα δίκιο!). Πρέπει να μειώσουν τα επιτόκια περισσότερο και πιο γρήγορα και να σταματήσουν τη γελοία ποσοτική τους σύσφιξη ΤΩΡΑ. Έχει διευρυνθεί πολύ το περιθώριο στην καμπύλη των αποδόσεων και δεν υπάρχει πληθωρισμός!» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ για να καταλήξει:

«Η ανικανότητα είναι ένα τρομερό πράγμα που πρέπει να προσεχθεί, ειδικά όταν τα πράγματα μπορούν να αντιμετωπιστούν τόσο εύκολα. Θα ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ούτως ή άλλως, αλλά θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν η Fed αντιληφθεί, κάτι που δεν κάνει, ότι ανταγωνιζόμαστε άλλες χώρες, οι οποίες θέλουν να ευημερούν με δικά μας έξοδα!».

Δείτε τις αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ:

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα