Ναυπηγεία Ελευσίνας: Το 52,93% απέκτησε ο Πάνος Ξενοκώστας της ΟΝΕΧ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Το 52,93% απέκτησε ο Πάνος Ξενοκώστας της ΟΝΕΧ

Προχωρά η μεταβίβαση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην Onex του Πάνου Ξενοκώστα, μέσω της εταιρείας FEYTEA HOLDING, καθώς σήμερα έγινε γνωστό απέκτησε το 52,93% και πλέον το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξυγίανση της των εν λόγω Ναυπηγείων.

Σε επιστολή της FEYTEA HOLDING προς του εργαζόμενους η εταιρεία αναφέρει ότι θα ακολουθήσει η ενδιάμεση ομαλή προετοιμασία και ολοκλήρωση  όλων των απαιτούμενων διαδικασιών από την Ελληνική και Αμερικανική νομοθεσία προκειμένου να υποβληθεί και να εγκριθεί χωρίς γκρίζα σημεία το πλάνο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η συμφωνία θα επικυρωθεί από το αρμόδιο Πτωχευτικό Δικαστήριο στα πρότυπα του Νεωρίου.

Τους σχεδιασμούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας είχε αποκαλύψει πρόσφατα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο liberal.gr o Παναγιώτης Ξενοκώστας λίγα 24ωρα μετά την επίτευξη της συμφωνίας μεταβίβασης της εταιρείας.

Στις στοχεύσεις της νέας ιδιοκτησίας των ναυπηγείων, συμπεριλαμβάνονται ναυπήγηση ακόμη και μεγάλων πολεμικών πλοίων, όπως φρεγάτες, project για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής από αμερικανικές εταιρίες, επίσης οι επισκευές πλοίων του 6ου αμερικανικού στόλου, ενώ στο εμπορικό κομμάτι, ο κ. Ξενοκώστας βάζει ως στόχο τις 150-200 επισκευές σκαφών το χρόνο και στο τρίτο άξονα που αφορά την ενέργεια, την κατασκευή υποδομών offshore, όπως πλατφόρμες άντλησης υδρογονανθράκων και  μετασκευές πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου αερίου.

Διαβάστε ακόμα:

Π. Ξενοκώστας: Big Deal με Αμερικανούς για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας