7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Μπάκος – Kiloman σαρώνουν τις μετοχές της Ελλάκτωρ - Εφτασαν τους Ολλανδούς με 29,8%

Μπάκος – Kiloman σαρώνουν τις μετοχές της Ελλάκτωρ - Εφτασαν τους Ολλανδούς με 29,8%

Η πλευρά των εφοπλιστών Δ. Μάκου και Ι. Καυμενάκη είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι αγοραστές των 2,4 εκατ. μετοχών της Ελλάκτωρ οι οποίες άλλαξαν χέρια στο διάστημα των δημοπρασιών μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας στην τιμή των 1,55 ευρώ ήτοι 16,5% υψηλότερα. Kiloman και Greenhil κοιτούν πλέον στα μάτια τους Ολλανδούς ελέγχοντας το ίδιο ποσοστό.

Γνωρίζαμε ότι από χθες ήταν προγραμματισμένη η εκποίηση 1,1 εκατ. μετοχών της Ελλάκτωρ που κάποτε ανήκαν στην ΑΤΤΙΚΑΤ, με επισπεύδουσα την Αγροτική Τράπεζα. Το 1,1 εκατ. τεμάχια που άλλαξε χέρια στα 1,55 ευρώ ήταν προφανώς αυτά της εκποίησης. Όμως στην ίδια τιμή άλλαξαν χέρια κι άλλα 1.308.171 τεμάχια, ενώ έμειναν ανεκτέλεστα προς πώληση άλλες 805 χιλ. μετοχές.

Αγοραστές των συνολικά 2.408.171 μετοχών της Ελλάκτωρ ήταν η Kiloman και οι εφοπλιστές Δ. Μπάκος και Ι. Καϋμενάκης οι οποίοι προχώρησαν σε μια ακόμη σημαντική συναλλαγή που επιβεβαιώνει το πραγματικό ενδιαφέρον τους για την εταιρεία.

Αν υπολογίζουμε σωστά τα ποσοστά, οι Greenhill/Kiloman κοιτάζουν πλέον στα ίσα τη Reggeborgh Invest καθώς αμφότεροι ελέγχουν από περίπου 29,8% στην Ελλάκτωρ (πάνω από 103 εκατ. μετοχές η κάθε πλευρά).