ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1987η
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Μόνη η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την ΕGIS PROJECTS στον διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό

Μόνη η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την ΕGIS PROJECTS στον διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό

Η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A κατέθεσε τη μία και μοναδική προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό της παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο δεν θα προβεί στην αποσφράγιση της Δεσμευτικής Προσφοράς, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλει οι εταιρείες «ROADIS Transportation Holding S.L.U.-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» και «VINCI HIGHWAYS S.A.S - VINCI CONCESIONES S.A.S - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε». Αυτό προβλέπουν οι από 10.12.2020 προσωρινές διαταγές της Προέδρου του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες χορηγήθηκαν κατόπιν των ασκηθεισών, αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας,

Η συζήτηση των παραπάνω αιτήσεων έχει οριστεί για την 21/12/2020 και εφόσον αυτά απορριφθούν, οι διαδικασίες για την κατακύρωση του διαγωνισμού στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - EGIS PROJECTS θα προχωρήσει κανονικά

Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία. Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια του Έβρου (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία). Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων για χρονική περίοδο κατ’ ανώτατο όριο έως 40 έτη.