Microsoft, Google και Qualcomm αντιτίθενται στην εξαγορά της Arm από τη Nvidia

Microsoft, Google και Qualcomm αντιτίθενται στην εξαγορά της Arm από τη Nvidia

Η Google και η Microsoft δυο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας του πλανήτη και η Qualcomm από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες τσιπ ζητούν από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές να μπλοκάρουν την εξαγορά της Arm  από τη Nvidia.

Καθώς εκκρεμεί η εξαγορά της βρετανικής κατασκευάστριας τσιπ Arm η οποία ανήκει στον ιαπωνικό όμιλο SoftBank από την Nvidia, η Qualcomm έκανε γνωστό στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και την Κρατική Διοίκηση για τον Κανονισμό Αγοράς της Κίνας, ότι έχει ανησυχίες σχετικά με την αγορά της Arm.

Η έρευνα της FTC έχει μετακινηθεί σε «δεύτερη φάση» και η αμερικανική ρυθμιστική αρχή ζήτησε από τη SoftBank, τη Nvidia και την Arm να της παράσχουν περισσότερες πληροφορίες. Η συμμόρφωση με το αίτημα πληροφοριών ενδέχεται να διαρκέσει πολλούς μήνες, καθώς θα πρέπει να παραχθούν πολλά μεγάλα έγγραφα, ανέφεραν οι πηγές. Κατά τη δεύτερη φάση, η FTC θα συνεργαστεί επίσης με άλλες εταιρείες που ενδέχεται να έχουν σχετικές πληροφορίες που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν στη λήψη απόφασης, σημειώνει το CNBC. 

Η Nvidia ειδικεύεται στην τεχνολογία απόδοσης γραφικών σε υπολογιστές και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της ARM. Η ARM από την πλευρά της σχεδιάζει μικροεπεξεργαστές οι οποίοι κατασκευάζονται από διάφορες φίρμες και εξοπλίζουν φορητές συσκευές όπως smartphones και tablets.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ARM είχε εξαγορασθεί από την ιαπωνική Softbank πριν από περίπου τέσσερα χρόνια έναντι του ποσού των 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, μόλις πριν από περίπου δύο μήνες οι δραστηριότητες που αφορούσαν τον τομέα του Internet of Things μεταφέρθηκαν από την ARM στην μητρική Softbank ώστε η πρώτη να επικεντρωθεί στους επεξεργαστές των φορητών συσκευών.