Μέρισμα 600 εκατ. ευρώ πληρώνει ο αρχικός επενδυτής της BioNTech

Μέρισμα 600 εκατ. ευρώ πληρώνει ο αρχικός επενδυτής της BioNTech

Ένας από τους πρώτους χρηματοδότες της BioNTech θα πληρώσει μέρισμα 600 εκατομμυρίων ευρώ στους δικούς του επενδυτές αφού πούλησε το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου του στον παρασκευαστή εμβολίων Covid-19.

Το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων MIG που εδρεύει στο Μόναχο είχε αρχικά επενδύσει περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ στη BioNTech, το 2008.

Η επιτυχία του εμβολίου, που αναπτύχθηκε με την Pfizer, άλλαξε την τύχη της εταιρείας η οποία από την εισαγωγή στο Nasdaq της Νέας Υόρκης το 2019, είδε τις μετοχές της να αυξάνονται κατά 650 τοις εκατό, φέρνοντας την αγοραία αξία της πάνω από εκείνη της Deutsche Bank που είναι εισηγμένη στη Dax.

Η MIG, η οποία κατείχε σχεδόν το 6% της εταιρείας πούλησε σχεδόν 11 εκατομμύρια μετοχές τους μήνες μετά την πανδημία, αφήνοντας την με μερίδιο μικρότερο του 1%. Οι δικαιούχοι της πώλησης είναι χιλιάδες γερμανοί και αυστριακοί επενδυτές που έβαλαν κατά μέσο όρο 20.000 ευρώ στο ταμείο βιοεπιστημών και βιοτεχνολογίας της MIG, το οποίο κατείχε το μερίδιο BioNTech.