Μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της L' Oreal το 2020 - Δείγματα ανάκαμψης στο δ' τρίμηνο

Μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της L' Oreal το 2020 - Δείγματα ανάκαμψης στο δ' τρίμηνο
AP Photo/Jacques Brinon

Μειωμένα υπήρξαν τα καθαρά κέρδη της L'Oreal λόγω πτώσης της ζήτησης για προϊόντα ομορφιάς εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας, αλλά με την εταιρεία να βλέπει επιτάχυνση των ρυθμών της στο τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Ειδικότερα, ο γαλλικός κολοσσός καλλυντικών και άλλων καταναλωτικών προϊόντων ανέφερε καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας της τάξεως των 3,56 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2020, σε σύγκριση με τα 3,75 δισ. ευρώ του προηγούμενου έτους.

Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 27,99 δισ. ευρώ, συγκριτικά με τα 29,87 δισ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου, με τις πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου να παραμένουν σταθερές ανάμεσα στα δύο έτη στα 7,88 δισ. ευρώ.

Η L'Oreal δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις τις υπέφεραν από το χτύπημα της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά ότι ο όμιλος επέστρεψε σε ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με επιτάχυνση στο τέταρτο τρίμηνο στο 4,8% σε συγκρίσιμη βάση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προτείνει μέρισμα 4 ευρώ ανά μετοχή στην επόμενη ετήσια γενική συνέλευση στις 20 Απριλίου, ποσό αυξημένο κατά 3,9% σε σύγκριση με το μέρισμα που καταβλήθηκε το 2020.