McDonald's: Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη λόγω των ευρωπαϊκών lockdowns

McDonald's: Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη λόγω των ευρωπαϊκών lockdowns

Η McDonald’s διέψευσε σήμερα τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα τριμηνιαία κέρδη, καθώς το δεύτερο κύμα των lockdowns στην Ευρώπη επηρέασε αρνητικά τις δραστηριότητές της παρά την αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα μέτρα περιορισμού επηρεάζουν τις αγορές του εξωτερικού, ιδιαιτέρως όσες δεν διαθέτουν εκτεταμένο δίκτυο drive-thru. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις στις διεθνείς αγορές της αλυσίδας ταχυφαγείων παρουσίασαν πτώση 7,4% στο δ΄ τρίμηνο, κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, όπου η υγειονομική κρίση είναι πιο έντονη.

Οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση 5,03% στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις στις ΗΠΑ, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 5,5%, παρουσιάζοντας βελτίωση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για αύξηση 5,15%.

Συνολικά, οι συγκρίσιμες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο υποχώρησαν κατά 1,3% στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, λιγότερο από την εκτιμώμενη μείωση της τάξης του 1,46%.

Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 2,1% και διαμορφώθηκαν στα 5,31 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 5,37 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 12,4%, στα 1,38 δισ. δολάρια.