Μασκ για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Tesla: Ελάτε να με συλλάβετε

Μασκ για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Tesla: Ελάτε να με συλλάβετε

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Tesla στην περιοχή Φρίμοντ στην Καλιφόρνια, θα επιστρέψουν στις δουλειές τους μετά τις απειλές του ιδρυτή της Ελον Μασκ πως θα μεταφέρει το εργοστάσιο του σε άλλες πολιτείες όπως της Νεβάδα ή στο Τέξας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα πως η προσωρινή αργία έληξε και θα επιστρέψουν στην εργασία τους τις επόμενες ημέρες.

"Αν κάποιος συλληφθεί αυτός θα είμαι εγώ" έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter με αφορμή την απαγόρευση των τοπικών αρχών και ειδικότερα της κομητείας Αλαμεδα να ξεκινήσει το εργοστάσιο την λειτουργία του. 

"Ειλικρινά αυτή είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η Tesla θα μετακινήσει αμέσως τα κεντρικά της γραφεία και τα μελλοντικά της προγράμματα στο Τέξας/Νεβάδα. Και αν διατηρήσουμε κάποια κατασκευαστική δραστηριότητα στο Φρίμοντ, αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα μας αντιμετωπίσουν στο μέλλον", έγραψε προ ημερών σε σειρά από αναρτήσεις του στο twitter. 

Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι θα καταθέσει μήνυση "άμεσα" ενάντια στην κομητεία Αλαμέντα, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, κατηγορώντας τις αρχές ότι είναι «παράλογες και αποκομμένες από την πραγματικότητα».

Ο Μασκ είχε βρεθεί πάλι στη δημοσιότητα την 1η Μαΐου, προκαλώντας βουτιά πάνω από 10% στην τιμή της μετοχής της Tesla Inc στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έπειτα από σειρά αναρτήσεων του που χαρακτήριζε την τιμή της μετοχής "πολύ υψηλή."

Στα τέλη του προηγούμενη μήνα, πάλι, σε τηλεδιάσκεψη με οικονομικούς αναλυτές χαρακτήρισε "φασιστικούς" και "αντιδημοκρατικούς" τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που έχουν επιβληθεί στις ΗΠΑ για να αναχαιτισθεί η επιδημία του κορονοϊού.