8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Lamda Development: Τα έργα που αναβαθμίζουν το παράκτιο μέτωπο με επενδύσεις νέας γενιάς

Lamda Development: Τα έργα που αναβαθμίζουν το παράκτιο μέτωπο με επενδύσεις νέας γενιάς

Στην αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου στο Ελληνικό και στη συνολική ανάδειξη της Ελλάδας και της Αθήνας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό για όλο τον χρόνο, με σημαντική συμβολή στην ελληνική και τοπική οικονομία και κοινωνία, στοχεύουν τα εμβληματικά έργα που θα υλοποιηθούν σε βάθος πενταετίας από την Lamda Development.

Όπως δήλωσε ο Οδυσσέας Αθηνασίου, CEO της Lamda κατά την παρουσίαση των έργων της Marina Galleria και της συνολικής αναβάθμισης του παράκτιου μετώπου, στόχος είναι το παράκτιο μέτωπο να δημιουργήσει νέο πλούτο για τη χώρα μας και να αποτελέσει εμπορικό και τουριστικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου

Σκοπός είναι η ριζική αναμόρφωση της περιοχής, ώστε όλοι να μπορούν να απολαύσουν το ομορφότερο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με τις αναπτύξεις που σχεδιάζονται να υλοποιούνται σε βάθος πενταετίας.

Η περιοχή των 3,3 χιλιομέτρων στην ουσία παραμένει αναξιοποίηση για τουλάχιστον 20 χρόνια και με τα έργα που δρομολογούνται θα δημιουργηθεί στο κέντρο μια αμμώδης παραλία 1 χιλιομέτρου που θα είναι προσβάσιμη σε όλους εύκολα και με μία διαδρομή υψηλής αισθητικής.

Νότια θα βρίσκεται ο πράσινος ουρανοξύστης Marina Tower και ακριβώς δίπλα η Μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Η μαρίνα θα αναβαθμιστεί, θα αυξηθεί η χωρητικότητά της και θα μπορεί να φιλοξενεί ακόμη μεγαλύτερα σκάφη, θέτοντας την περιοχή στο επίκεντρου του διεθνούς θαλάσσιου τουρισμού.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα μέσα από ένα δίκτυο 50 χιλιομέτρων περιπάτου και ποδηλάτου θα συνδέεται με το μητροπολιτικό πάρκο και το Ελληνικό, μέσω πολλαπλών διαδρομών υψηλής αισθητικής, ένα κτήριο ενεργειακά αυτόνομο με φιλικό στο περιβάλλον αποτύπωμα, υψηλής αισθητικής και τεχνολογίες αιχμής, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα και η virtual reality.

Πρόκειται για ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα κτήριο, που θα αποτελέσει δημοφιλές σημείο συνάντησης και θα προσελκύσεις Έλληνες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η Chief Development Officer της Lamda Development για τη Marina Galleria, κα Μελίνα Παΐζη

Στην προνομιακή τοποθεσία της στον Άγιο Κοσμά και σε έκταση 22.000 τ.μ., βρίσκεται κοντά στο πάρκο του Ελληνικού, το οποίο είναι 15 φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο. Με υψηλή αρχιτεκτονική, υψηλής αισθητικής θα έχει άμεση επαφή με τη θάλασσα και με βεράντα με μοναδική θέα.

Το έργο αυτό το έχει σχεδιάσει το διεθνούς φήμης γραφείο Kengo Kuma, που έχει σχεδιάσει και το Ολυμπιακό Στάδιο στο Τόκιο, ενώ θα φιλοξενεί καταστήματα 70 διεθνών και Ελλήνων σχεδιαστών, καθώς επίσης και χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Ο Διευθυντής Σχεδιασμού του αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma & Associates, κ. Άρης Καφαντάρης

Όπως γίνεται σαφές η Αθήνα και η χώρα μας αναβαθμίζεται και με την επένδυση της Lamda μπαίνει στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος, προσελκύοντας επισκέπτες ποιοτικούς. Την ίδια στιγμή το αποτύπωμα της επένδυσης στην κοινωνία είναι σημαντικό, καθώς προσφέρεται ένα νέο πράσινο και τελευταίας τεχνολογίας συγκρότημα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μια ανάσα από την πρωτεύουσα.