8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Lamda Development: Τα επόμενα βήματα για το Ελληνικό

Lamda Development: Τα επόμενα βήματα για το Ελληνικό

Έως τον Ιανουάριο αναμένει η διοίκηση της Lamda Development να έχει ξεκαθαρίσει επαρκώς η κατάσταση με την οριστική άδεια και όλες τις άλλες εκκρεμότητες ώστε ο όμιλος να προχωρήσει απερίσπαστα στις κατασκευαστικές εργασίες για την ανάπλαση του Ελληνικού.

Όπως τόνισε χθες η διοίκηση της εισηγμένης κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα εξαμήνου, η εταιρεία δεν χάνει καθόλου χρόνο προχωρώντας στις κατεδαφίσεις αλλά και σε όλες τις μελέτες και όλες τις άλλες διαδικασίες ετοιμασίας του μεγάλου project. «Προβαίνουμε σε όλες τις ενέργειες που χρειάζονται, σαν να ήμασταν ήδη ιδιοκτήτες της έκτασης προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η διοίκηση της Lamda τόνισε πως «θεωρούμε ότι όλα κυλούν φυσιολογικά και το θετικό είναι ότι δεν χάνουμε χρόνο. Από την πλευρά μας, έχουμε σε πλήρη εξέλιξη τις μελέτες, ενώ προχωράμε συνεχώς σε προσλήψεις και συνεργασίες με πολύ έμπειρα στελέχη».

Η ιθύνοντες της Lamda αναφέρθηκαν και στην απόφαση του ΣτΕ που έγινε γνωστή την περασμένη εβδομάδα και θέτει οριστικά εκτός διαγωνισμού για την άδεια καζίνο την Hard Rock, ανοίγοντας το δρόμο για το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς του σχήματος Mohegan- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που είναι ο μοναδικός διεκδικητής.

«Δεν περιμένουμε εκπλήξεις στη διαδικασία που προβλέπει ότι στην επόμενη φάση η Επιτροπή θα πρέπει να εγκρίνει την οικονομική προσφορά για να ακολουθήσει στη συνέχεια το Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπολογίζεται ότι η διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον ένα μήνα, μέχρι η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων να δώσει το τελικό πράσινο φως για την άδεια», σημείωσαν τα στελέχη της Lamda Development.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες προσφυγές που έχουν γίνει στο ΣτΕ για το Ελληνικό, η πρώτη απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιπες αναμένεται να εκδικαστούν μέσα στον Οκτώβριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, οι αποφάσεις του ΣτΕ ενδέχεται να εκδοθούν τον Ιανουάριο του 2021.

Σ’ ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις του 1ου εξαμήνου 2020, η διοίκηση της εισηγμένης τόνισε πως – τηρουμένων των αναλογιών - η πληρότητα στα εμπορικά κέντρα είναι εντυπωσιακά ανθεκτική, ενώ υπάρχει ζήτηση για νέους χρήστες, νέους ενοικιαστές.

«Δεν αλλάζουμε τα συμβόλαια, ούτε προχωρούμε σε οριζόντιες μειώσεις μισθωμάτων, αλλά στηρίζουμε τους συνεργάτες μας κατά περίπτωση», τόνισαν τα στελέχη της Lamda, σχολιάζοντας την πορεία που είχαν το πρώτο εξάμηνο τα εμπορικά κέντρα του ομίλου The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos.

H εταιρεία, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, προχώρησε σε μείωση ενοικίων σε ποσοστό 40% στα εμπορικά της κέντρα για τους μήνες Μάρτιο και Ιούνιο, σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές επιταγές, ενώ για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο προχώρησε σε μείωση 70% έναντι της νομοθετικά προβλεπόμενης μείωσης 40%. Επίσης, σε ακολουθία με τις νομοθετικές επιταγές, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο εφάρμοσε μείωση σε ποσοστό 40% στους κλάδους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Συνάμα, η Lamda Development έχει προχωρήσει σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την προσέλκυση των καταναλωτών και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης, θέτοντας πάντα σε προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών, υιοθετώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. O συνολικός αντίκτυπος από τις μειώσεις ενοικίων έως τα τέλη εξαμήνου ανήλθε στα 12,5 εκατ. ευρώ, όμως αν αφαιρεθούν τα δικαιώματα μειοψηφίας η απώλεια περιορίζεται στα 7,9 εκατ. ευρώ.