Κτηματολόγιο: Νέα παράταση για υποβολή διορθώσεων

Κτηματολόγιο: Νέα παράταση για υποβολή διορθώσεων

Νέα παράταση μέχρι και τα τέλη Αυγούστου δόθηκε στην υποβολή των εγγράφων και των δικαιολογητικών στο Κτηματολόγιο παρ'' όλο που η προθεσμία έληξε τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου, ύστερα από ένα χρονικό περιθώριο δυο μηνών που δόθηκε στους πολίτες.

Συγκεκριμένα,όπως έγινε γνωστό, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν σχετικά έγγραφα και διορθώσεις έως τις 23 Αυγούστου 2019, οπότε και θα υποβληθεί η κτηματολογική βάση δεδομένων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Ποια γραφεία κτηματογράφησης θα λειτουργήσουν

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Κτηματολογίο, οι διορθώσεις και τα συμπληρωματικά έγγραφα θα μπορούν ατελώς να κατατίθενται στο αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης, το οποίο μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα βρίσκεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Γαλάτσι, ενώ από την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα λειτουργεί μόνο στην οδό Πατησίων 48 στην Αθήνα, το οποίο θα δέχεται μόνο με ραντεβού.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Προανάρτησης, το Κτηματολόγιο θα βάλει «μπροστά» την Ανάρτηση. Σε αυτή τη φάση θα δημοσιοποιηθούν τα διορθωμένα στοιχεία και οι πολίτες θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία για να υποβάλλουν διορθώσεις και ενστάσεις, ατελώς.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στην Προανάρτηση δεν είναι υποχρεωτική και στόχος της είναι να ενημερωθούν τα στοιχεία των ακινήτων -που είναι προς ανάρτηση στο Κτηματολόγιο- για τυχόν προφανή λάθη και απλές αλλαγές.