Κέρδη άνω των εκτιμήσεων και για την Bank of America στο α' τρίμηνο

Κέρδη άνω των εκτιμήσεων και για την Bank of America στο α' τρίμηνο

Ακόμα μία κορυφαία τράπεζα των ΗΠΑ, η Bank of America, ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς επωφελήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους από την αποδέσμευση 2,7 δισ. δολαρίων που διακρατούσε στα αποθεματικά της για ενδεχόμενες χρεώσεις λόγω πανδημίας.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της BofA αυξήθηκαν στα 7,56 δισ. δολάρια ή 86 σεντς ανά μετοχή, από τα 3,54 δισ. δολάρια ή 40 σεντς ανά μετοχή κατά την ίδια περίοδο έναν χρόνο πριν.

Οι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv εκτιμούσαν ότι τα κέρδη θα έφταναν τα 66 σεντς ανά μετοχή.

Ωστόσο, τα έσοδα της λιανικής τραπεζικής της μειώθηκαν κατά 12% στα 8,1 δισ. δολάρια  κατά το ίδιο διάστημα, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους, ένα βασικό μέτρο για το πόσα μπορεί να κερδίσει η τράπεζα από τη χορήγηση δανείων, παρουσίασαν επίσης πτώση κατά 16% στα 10,2 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων και προ προβλέψεων, που θεωρούνται αυτό το τρίμηνο ως μια καλύτερη μέτρηση των πραγματικών επιδόσεων των τραπεζών, μειώθηκαν κατά 21% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Συγκριτικά, η JPMorgan ανακοίνωσε χτες ότι τα δικά της κέρδη προ προβλέψεων του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 18%, ενώ η Wells Fargo ανέφερε πτώση τους κατά 13%.