JP Morgan: Αύξηση κερδών 8% στο τρίμηνο - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

JP Morgan: Αύξηση κερδών 8% στο τρίμηνο - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

Κέρδη και έσοδα ρεκόρ κατάγραψε η JP Morgan Chase στο γ'' τρίμηνο του 2019, τα οποία υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών λόγω της λιανικής τραπεζικής, η οποία βοήθησε την τράπεζα να μετριάσει τις επιπτώσεις των χαμηλότερων επιτοκίων.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η τράπεζα ανέφερε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν 8% στα 9,1 δισ. δολάρια ή 2,68 δολ. ανά μετοχή, υπερβαίνοντας την εκτίμηση των αναλυτών της Refinitiv που έκαναν λόγο για 2,45 δολάρια.

Τα έσοδα αυξήθηκαν επίσης 8% αγγίζοντας υψηλό στα 30,1 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των 28,5 δισ. δολαρίων. Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης αύξηση των στεγαστικών δανείων και των πιστωτικών καρτών.

Η μετοχή της εταιρεία ενισχύθηκε κατά 1,7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

«Η λιανική παραμένει υγιής με την αύξηση των μισθών και των δαπανών, σε συνδυασμό με τους δυνατούς ισολογισμούς και τα χαμηλά επίπεδα ανεργίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι Ντάιμον.

«Αυτό αντισταθμίζεται από την αποδυνάμωση του επιχειρηματικού κλίματος και των κεφαλαιουχικών δαπανών που οφείλονται κυρίως σε ολοένα και πιο σύνθετους γεωπολιτικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των εντάσεων στο παγκόσμιο εμπόριο», πρόσθεσε.