Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 10:17

-A +A

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η έρευνα για τα δυστυχήματα από την πτώση των Boeing 737

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 10:17
ΗΠΑ: Συνεχίζεται η έρευνα για τα δυστυχήματα από την πτώση των Boeing 737
-A +A

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co και οι δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων της συντριβής αεροσκάφους Boeing 737 MAX συμφώνησαν χθες στο δικαστήριο να έχουν τηλεδιάσκεψη με τις αμερικανικές αρχές που διερευνούν, σχετικά με έγγραφα που αναφέρονται στον σχεδιασμό αυτού του τύπου αεροσκάφους.

Τα αεροσκάφη 737 MAX εξακολουθούν να είναι καθηλωμένα, μετά από τα δύο τραγικά δυστυχήματα που στιγμάτισαν την πορεία του αεροσκάφους στην διεθνή αεροπορική αγορά.

Από την πλευρά της, η Boeing αντιστέκεται στην πρόσβαση των δικηγόρων των οικογενειών των θυμάτων της συντριβής του 737 ΜΑΧ πέρυσι στις 10 Μαρτίου, με συνέπεια των θάνατο των 157 επιβαινόντων, ενώ είχε προηγηθεί η συντριβή ενός ακόμη 737 ΜΑΧ της Lion Air με συνέπεια τον θάνατο των 189 επιβαινόντων) σε έγγραφο που σχετίζονται με τον σχεδιασμό, τα συστήματα και τις επιδόσεις του αεροσκάφους.

Οι δικηγόροι ζητούν να μάθουν γιατί τα αεροσκάφη εξακολούθησαν να πετάνε μετά την πρώτη συντριβή, τονίζοντας ότι τα έγγραφα είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στην Boeing.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα