ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριών μηνών οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριών μηνών οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Η αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και οι φρέσκιες ανησυχίες για την οικονομία δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, όπως φαίνεται από τα νέα στοιχεία για αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, οι οποίες υποχώρησαν στα μέσα Φεβρουαρίου σε χαμηλό τριών μηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Απασχόλησης, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 7.000 στις 262.000 για την εβδομάδα από τις 7 έως τις 13 Φεβρουαρίου, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε κατά 8.000 στις 273.250 αιτήσεις, στο χαμηλότερο επίπεδο από την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, που ανακοινώνονται με μια εβδομάδα υστέρηση διαμορφώθηκαν στα 2,27 εκατ. αιτήσεις για την εβδομάδα έως τις 6 Φεβρουαρίου, ενισχυμένες κατά 30.000 από την προηγούμενη εβδομάδα.

Συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας για έκτο διαδοχικό μήνα

Συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας για έκτο διαδοχικό μήνα το Φεβρουάριο ανέδειξε ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed.

Ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed ενισχύθηκε ελαφρώς στο -2,8 από το -3,5%, με τους οικονομολόγους να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για -3%.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε περαιτέρω σε αρνητικό επίπεδο, ενώ ο δείκτης μελλοντικών προσδοκιών μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2012.