Intrakat: To ράλι της μετοχής και το pipeline 1,1 δισ. ευρώ

Intrakat: To ράλι της μετοχής και το pipeline 1,1 δισ. ευρώ

Στις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες με παρουσία σε όλα τα μεγάλα έργα, ανεκτέλεστο 1,1 δισ. ευρώ και ενισχυμένη κεφαλαιακή δομή κατατάσσεται πλέον η Intrakat, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat κ. Πέτρος Σουρέτης, σημειώνοντας ότι η εταιρεία καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία τα 20 τελευταία έτη.

Στην πιθανότητα εισόδου νέων μετόχων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, κατόπιν σχετικού ερωτήματος για την έντονη φημολογία των ημερών που οδηγεί τη μετοχή σε ράλι, καθώς κερδίζει 12,6% με τον τζίρο να αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, η διοίκηση της εταιρείας δια στόματος του Προέδρου Δημήτρη Κούτρα, απάντησε : «Εμείς είμαστε ένα θεσμικό όργανο και ως Intrakat δεν έχουμε τίποτα να πούμε για αυτά, ούτε κουβέντες κάνουμε. Αυτά θα ανακοινωθούν, αν υπάρχουν κουβέντες που δεν ξέρω αν υπάρχουν, από εκεί που πρέπει».

Όσον αφορά την πορεία της εταιρείας ο Π. Σουρέτης ανέφερε ότι σήμερα η Intrakat, έχει ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή με 51 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαιά της να ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ διεύρυνε τη μετοχική της βάση με την είσοδο θεσμικών επενδυτών Την ίδια ώρα διαθέτει ισχυρό ανεκτέλεστο μεγαλύτερο του 1,1 δις ευρώ και έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά των ΑΠΕ με ισχυρό χαρτοφυλάκιο ώριμων έργων

Ο ίδιος έκανε αναφορά στα προς υπογραφή σημαντικά νέα έργα όπως το ΣΔΙΤ Καλαμάτα - Πύλος (40%), προϋπολογισμού 251,8 εκ. ευρώ , την επέκταση της Λεωφ. Κύμης, Αττική Οδός, (25%), προϋπολογισμού €303 εκ., το ΣΔΙΤ ΒΟΑΚ (25%), προϋπολογισμού: 192,5εκ. ευρώ , τα Έργα ΔΕΔΔΗΕ, προϋπολογισμού: €154,7εκ.ευρώ και τα έργα Fraport EASA, προϋπολογισμού: 91εκ. ευρώ, που θα ανεβάσουν άμεσα ακόμη περισσότερο το ανεκτέλεστo της Intrakat.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σουρέτης δήλωσε: «Φέτος η ήδη καθαρά διαφαινόμενη αναπτυξιακή δυναμική, θα καταγραφεί στα θετικά αποτελέσματά μας. Η νέα κατασκευαστική αγορά όπως έχει διαμορφωθεί, τα σωστά χρηματοδοτικά εργαλεία, οι καινοτόμες τεχνολογικές πρακτικές, η επέκταση των δραστηριοτήτων μας και το ισχυρό management της Εταιρείας μας, έχουν κάνει την Intrakat παντοδύναμη και έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις».