ΓΔ: 902,25 7,55 (0,84 %)

Τζίρος: 63,95 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 902,25 7,55 (0,84 %)

Τζίρος: 63,95 εκατ. €   RT

Intracom Defense: Επέκταση της σύμβασης με Boeing για τα AWACS

Intracom Defense: Επέκταση της σύμβασης με Boeing για τα AWACS

Σύμβαση με την Boeing, για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου AWACS (Airborne Warning and Control System) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), υπέγραψε η Intracom Defense (IDE) μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση της Intracom Devense, με αυτή τη νέα συμφωνία, η IDE επεκτείνει την μέχρι σήμερα επιτυχημένη συνεργασία της με την Boeing στο πρόγραμμα AWACS και ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην παγκόσμια Αεροναυπηγική αγορά, ως ένας αξιόπιστος κατασκευαστής αεροπορικού υλικού υψηλής ποιότητας και ως ένας έμπιστος συνεργάτης των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο στον χώρο της Άμυνας και της Αεροναυπηγικής.

Τα αεροσκάφη AWACS είναι σχεδιασμένα για την ανίχνευση αεροσκαφών, πλοίων και οχημάτων σε μεγάλες αποστάσεις και την εκτέλεση ελέγχου και διοίκησης, διευθύνοντας πλήγματα μαχητικών αεροσκαφών. Τέτοια αεροσκάφη μπορούν επίσης να εκτελούν αναγνωριστικές πτήσεις και να χρησιμοποιούνται τόσο σε αμυντικές όσο και σε επιθετικές επιχειρήσεις.