Η TSMC κατασκευάζει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Ιαπωνία

Η TSMC κατασκευάζει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Ιαπωνία

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Ιαπωνία, καθώς η ζήτηση για προηγμένο εξοπλισμό και υλικά ημιαγωγών γίνεται όλο και πιο σημαντική εν μέσω της πανδημίας.

Η TSMC, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών στον κόσμο, σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 20 δισεκατομμύρια γιεν (189 εκατομμύρια δολάρια) για να δημιουργήσει μια εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης στον Νομό Ιμπαράκι, στα βορειοανατολικά του Τόκιο, ενώ σκοπεύει επίσης να ιδρύσει μια νέα εταιρεία στην Ιαπωνία.

Η Ιαπωνία φιλοξενεί μερικούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές τέτοιου εξοπλισμού στον κόσμο, όπως Tokyo Electron, Shin-Etsu Chemical, JSR, SCREEN Semiconductor Solutions, Sumco και πολλούς άλλους – όλοι τους βασικοί προμηθευτές TSMC. Η TSMC έχει ήδη συνεργαστεί με διάφορες ιαπωνικές εταιρείες στην Ταϊβάν.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας θεωρεί τον τομέα των ημιαγωγών ως σημαντικό στρατηγικό πεδίο και σκοπεύει να υποστηρίξει τις σχέσεις μεταξύ της TSMC και των ιαπωνικών εταιρειών μέσω επιδοτήσεων και άλλων μέσων, αναφέρει η ιστοσελίδα Asia Nikkei.