Η Toyota θα αρχίσει την παραγωγή νέου υβριδικού αυτοκινήτου στην Τουρκία

Η Toyota θα αρχίσει την παραγωγή νέου υβριδικού αυτοκινήτου στην Τουρκία

Η Toyota Motor Corp θα αρχίσει φέτος την παραγωγή ενός μοντέλου υβριδικού αυτοκινήτου στην Τουρκία, με μια επένδυση ύψους μεγαλύτερου των 350 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η επένδυση θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας και η δυνατότητα παραγωγής της Toyota στην Τουρκία θα αυξηθεί σε 280.000 οχήματα, από 150.000 που είναι αυτή τη στιγμή, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της Toyota για την Ευρώπη Γιόχαν φαν Ζιλ.

"Είναι η πρώτη φορά που θα κατασκευάσει κάποιος ένα υβριδικό όχημα στην Τουρκία", δήλωσε. "Το νέο μοντέλο θα είναι ένα crossover, ένα είδος SUV (sport utility vehicle), όλος ο κόσμος στρέφεται προς αυτού του είδους τα αυτοκίνητα".

Η επένδυση θα αυξήσει σε 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ τη συνολική επένδυση της εταιρείας στην Τουρκία. Η εταιρεία διαθέτει ένα εργοστάσιο στη βορειοδυτικη επαρχία του Σαγγάριου, όπου παράγει τα μοντέλα Corolla και Verso.

Το όνομα του νέου μοντέλου θα ανακοινωθεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης που αρχίζει τον Μάρτιο, δήλωσαν αξιωματούχοι της Toyota. Ο φαν Ζιλ είπε πως το όχημα θα εξάγεται σε 53 χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ