Η Samsung εξετάζει τοποθεσίες στις ΗΠΑ για νέο εργοστάσιο ημιαγωγών

Η Samsung εξετάζει τοποθεσίες στις ΗΠΑ για νέο εργοστάσιο ημιαγωγών

Η Samsung Electronics Co Ltd εξετάζει δύο τοποθεσίες στην Αριζόνα και μια στη Νέα Υόρκη για ένα νέο εργοστάσιο τσιπ αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η Samsung βρίσκεται σε συνομιλία με τους ιθύνοντες της Αριζόνα και της Νέας Υόρκης, ώστε να εξασφαλίσει μείωση του φόρου ιδιοκτησίας και «σημαντικές επιχορηγήσεις ή / και επιστρεπτέες φορολογικές πιστώσεις» για τη χρηματοδότηση βελτιώσεων υποδομής.

Η Samsung διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο τσιπ στο Ώστιν, το οποίο λόγω του τερματισμού λειτουργίας που προκλήθηκε από μια χειμερινή καταιγίδα τον περασμένο μήνα αναμένεται να χρειαστεί μερικές εβδομάδες για να συνεχίσει την παραγωγή.

H νοτιοκορεατική εταιρεία εδώ και καιρό εξετάζει το ενδεχόμενο να δαπανήσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του πιο προηγμένου εργοστασίου παραγωγής chip στις ΗΠΑ, ώστε να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της αμερικανικής αγοράς και να ανταγωνιστεί τον ηγέτη της βιομηχανίας Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.