Η Real Consulting στο κατώφλι της Εναλλακτικής Αγοράς

Η Real Consulting στο κατώφλι της Εναλλακτικής Αγοράς

Έχουν περάσει κάμποσα χρόνια που έχουμε να δούμε την εισαγωγή μιας νέας εταιρίας στο Χρηματιστήριο. Ήδη από την αρχή του έτους το ΧΑ μετράει τέσσερις αποχωρήσεις και σίγουρα αυτό δε βοηθάει το περιεχόμενο μιας αγοράς. Η Real Consulting, εκτός από το ελκυστικό αντικείμενο δραστηριότητας, έχει μεγέθη και πλάνο ανάπτυξης που μπορούν να την πάνε πιο μακριά από τη μικρή Αγορά του ΧΑ.

Η Real Consulting πήρε τη μεγάλη απόφαση και στις αρχές Ιουνίου κατέθεσε αίτηση στο Χρηματιστήριο για την εισαγωγή της Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ. Η εταιρία είναι μακροχρόνιος συνεργάτης της Microsoft και πιστοποιημένη εταιρεία ως MICOSOFT GOLD PARTNER, με εκτεταμένη εμπειρία στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση του προϊόντος Microsoft Dynamics NAV και Microsoft Dynamics CRM. Παράλληλα, είναι στρατηγικός συνεργάτης της SAP SE. - SAP GOLD PARTNER, έχοντας ηγετική θέση στην υλοποίηση σημαντικών και πολυσύνθετων έργων SAP στην Ελλάδα. Η εταιρεία απασχολεί 250 άτομα προσωπικό.

Τα μεγέθη της κερδοφορίας είναι αρκούντως ικανοποιητικά: Η περυσινή χρήση έκλεισε με τζίρο 19,7 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη 2,45 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,8 εκατ. ευρώ ενώ ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2020 διαμορφώθηκε σε 7 εκατ. ευρώ. Με βάση τα προκαταρκτικά νούμερα του α’ τριμήνου το 2021 η Real Consulting τρέχει με αύξηση πωλήσεων 15% το οποίο μεταφράζεται σε ισχυρότερο ρυθμό αύξησης στα λειτουργικά κέρδη.

Η εταιρεία θα αντλήσει τα κεφάλαια με ιδιωτική τοποθέτηση και σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο των 5 εκατ. ευρώ που αναζητά έχει ήδη καλυφθεί. Με τα κεφάλαια αυτά θα χρηματοδοτήσει εξαγορές, την εσωτερική ανάπτυξη των προϊόντων της αλλά και την είσοδο της σε ένα νέο πολύ υποσχόμενο κλάδο της τεχνολογίας.

Εκτιμάται ότι η αύξηση του τζίρου κατά την πρώτη χρήση από τα νέα κεφάλαια που θα εισρεύσουν θα είναι τουλάχιστον μία φόρα οι πωλήσεις χωρίς να υπολογίζονται οι ωφέλειες από τις συνέργειες οι οποίες θα δώσουν πολλαπλασιαστική ισχύ στον κύκλο εργασιών.

Η εταιρεία δε σκοπεύει να μείνει στην Εναλλακτική Αγορά. Η μετάταξη από την μικρή Αγορά του ΧΑ στην Κύρια Αγορά είναι στόχος τον οποίο θα επιδιώξει η διοίκηση της εταιρείας μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια δεδομένου του ότι θα έχει φθάσει σε ένα ικανοποιητικό μέγεθος ακόμα και για θεσμικά χαρτοφυλάκια για να υποστηρίξει την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά.

Η έκδοση των νέων μετοχών αφορά το 23% του συνόλου των μετοχών μετά την αύξηση εξασφαλίζοντας καλύτερη εμπορευσιμότητα στο ταμπλό και η τιμή της αύξησης έχει προσδιοριστεί στο 1,02 ευρώ ανά μετοχή. Η κεφαλαιοποίηση μετά την αύξηση του κεφαλαίου με την οποία θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στην ΕΝ.Α θα διαμορφωθεί στα 22 εκατ. ευρώ. Η έναρξη διαπραγμάτευσης στην Εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου αναμένεται στις αρχές Ιουλίου

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.